Tags

, , ,

Elke zondagavond speelt de Ndere show. Een boeiend spektakel met ruim zestig dansers en muzikanten. Gastheer Stephen praat alles aan elkaar. Een rasechte komediant en een uitstekende gastheer. In drie uur tijd krijgt het publiek traditionele dansen en muziek uit alle delen van Oeganda voorgeschoteld. Vandaag mag Umoja een korte “commercial” spelen. Als reklame en opwarmertje voor de Umoja-show volgende vrijdagavond.

De afspraak is een presentatie van twee minuten, maximaal vijf minuten. Stephen is vriendelijk en vraagt (backstage) om wat meer informatie. Hij oefent de uitspraak van mijn naam. Uiteindelijk worden het acht minuten. Kauzeni uit Tanzania, Emilie en Harold uit Noorwegen, Ruta en Haftum uit Ethiopië en alle Kenianen. Muziek, dans, acrobatiek en hoogstaand circus. Stephen interviewt mij en roept daarna iedereen terug naar het podium. Hij is enthousiast en laat dit duidelijk blijken. Even later staan er wel tweehonderd mensen op het podium te dansen.

Wat begon met twee minuten werd uiteindelijk meer dan een half uur. Met dank aan Stephen. Een prima promotiestunt van Umoja. Nu maar hopen dat het vrijdag mooi weer is en het Ndere Centre volstroomt. Morgen weer een dag met repetities.