Dagelijkse kost in Oeganda: Matoke.
Overal in Kampala (en Oeganda) zie je trossen groene bananen. Jongens transporteren ze meestal met de fiets van de velden naar de markten. Deze groene bananen zijn kookbananen en vormen het dagelijkse voedsel voor de meeste Oegandezen. De bananen zijn gekookt en gepureerd – meestal geserveerd met een zachte pindasaus. Het ziet er niet echt aantrekkelijk uit. Ik vind het lekker en eet het bijna elke dag. Vaak als vervanger van rijst of aardappelen.
ziet er bijzonder smerig uit. smaakt het lekker?
ik heb afgelopen week gegeten bij RestiVanHarte in Dordrecht met alle vrijwilligers. mee eten met de pot, wel drie gangen menu en erg smakelijk. Van te voren reserveren. Deze keten heeft ontmoeting van mensen hoog in het vaandel staan en serveerd een gezonde maaltijd voor 6 euro en de helft als mensen onder het minimum inkomen zitten.
groetjes marjolijn
Heb je ook een recept?
Smakelijke groet,
http://www.smulweb.nl/recepten/815067/Matoke of http://www.homesweethomeuganda.nl/pagina.php?id=25
Dank voor jouw internet linken.
In Noord-Italie at ik ooit iets vergelijkbaars; Polenta met paardenstooflappen.
Of het nu polenta, fufu, ugali of matoke is ik zal nu alleen maar voor de vegetarische variant gaan.
Smakelijke groet,
Eerder beschreef ik een andere lokaal recept:
https://robalberts.wordpress.com/2014/08/17/om-je-vingers-bij-af-te-likken/
Smakelijke groet,