Tags

, ,

Met zo’n titel krijg ik mogelijk meer bezoekers dan gebruikelijk. Dat is echter niet mijn bedoeling. Nee, dit blog gaat over Maputo. Wat zijn er hier verdomd veel mooie vrouwen. Ik zit vandaag op een terras en wacht op mijn toetje. Een haast ontelbare hoeveelheid mooie vrouwen wandelt voorbij. Het zal wel met mijn gemoed van doen hebben. Of het is het mooie weer in combinatie met heerlijke camarão en een glaasje witte wijn?

Niks (mannelijks) is me vreemd dus ik geef ze – in gedachte – punten. Een ‘zeven’, daar loopt een ‘acht’ en aan de overkant nog ‘een zeven’ en ‘een negen.’  Net zoals in de film uit 1979 “10” met Bo Derek.

Screenshot uit “10” – met Bo Derek

Ik kan mijn fototoestel hier in het centrum van Maputo niet richten op al dat schoon vrouwvolk. En een foto kiezen uit mijn foto-bestanden vind ik ook maar niks. Dus een archief-foto van Bo Derek moet voldoende zijn. Maar ik kan verzekeren … er lopen hier heel wat ‘tienen’ rond.

Het meest bijzondere aan vrouwen in Maputo is hun blik. Zij kijken terug. Soms uitdagend of een tikkeltje arrogant, meestal open en direct. Nergens anders in de wereld kijken meisjes en vrouwen je zo direct aan. Geen blikken die worden afgewend of ogen die naar de grond of de horizon staren. Het is bijna omgekeerd – geregeld moet ik wegkijken omdat ik mezelf betrap op ‘staren met mijn ogen op stokjes of mijn tong half uit mijn mond’.