Tags

, ,

Ik twijfel over de titel van dit blog. Is het ‘Boodschappen doen in Boechout’ of is het ‘Boodschappen doen met honger’? Het is allebei waar en zowel ‘Boechout’ als ‘honger’ bepalen wat er in mijn karretje terecht komt. Af en toe combineer ik familiebezoek met boodschappen doen bij ‘Dewolf’. Dat laatste verdient een klein woordje uitleg. De grootste supermarkt van Boechout – in mijn jeugd – was een Alvo-winkel van mijnheer De Wolf – getrouwd met mevrouw De Vos. In de volksmond zei iedereen: ‘Dewolf’. Zij hadden klanten van heinde en verre. De winkel stond bekend om zijn goedkope prijzen. Al jaren geleden is deze supermarkt overgegaan in andere handen. Het is nu een ‘Delhaize’. Ik denk dat oudere Boechtenaren nog steeds naar ‘Dewolf’ gaan.

Delhaize

Mijn kar ligt vol met typisch ‘Belgische’ producten. Beulingen, gekapt, platte kaas, zero chocola, breugelbrood, maredsous smeerkaas, kervelsoep, schorseneren, krieken, pralines, kalfstong, passendale classic. In mijn kar liggen ook overduidelijke tekenen dat ik boodschappen doe met honger. Teveel chocola en bonbons, koekjes en teveel soorten beleg. Verse melk kan ik nergens vinden. Is dat een typisch Nederlands product? Ze verkopen enkel melk met een lange houdbaarheidsdatum.

De winkel is weer gedeeltelijk verbouwd sinds mijn vorige bezoek. Ik kan de tijdschriften – den Humo – niet vinden. Op de plaats waar eerder dvd’s en tijdschriften stonden is een nieuwe hoek: de wereldkeuken. Dat ziet er allemaal geweldig uit. Azië – Maghreb – Italië – Spanje – USA – Griekenland – en ja … hahaha – Nederland met pindakaas – jodenkoeken – poffertjesmix enz

En natuurlijk ontmoet ik mensen die ik ken. De Werner. Maggy. Bij de kassa heb ik het traditionele gestuntel met mijn Nederlandse pinpas. Deze pas heet in België een creditcard. Thuis rest enkel de vraag: Wat zet ik in de koelkast? Wat stop ik in de diepvries?