Tags

Elke week een paar dagen naar Groningen. De repetities beginnen meestal rond een uur of 10. Dat betekent dat ik rond 6 uur in de ochtend moet vertrekken om op tijd te zijn. Ik vind mezelf niet echt een “rituelen-mens” maar ik ontwikkel toch een vast patroon. Dat begint al de dag voor vertrek. Ik was af, ik zorg dat de werkkamer opgeruimd is, ik check de ijskast op bederfelijke waar. Ik smeer een paar boterhammen voor de volgende ochtend.

Het is niet zo erg als bovenstaand plaatje suggereert. Toch volg ik een vast patroon. Ik douche en poets mijn tanden. In mijn rugzakje stop ik wat kleren en toiletspullen. In mijn andere tas doe ik mijn lapotop-met-snoer, een plastic zakje met andere snoertjes, mijn e-reader, mijn portefeuille, een tijdschrift, het fototoestel, mijn mapje met ‘koekoek-documenten’. In de auto zet ik mijn tas op de achterbank, een fles water staat voor het grijpen op de passagiersstoel. Ik luister naar radio 1. Vóór knooppunt Hooipolder beslis ik of ik via Utrecht / Amersfoort rij of via Den Bosch / Arnhem. Ik luister aandachtig naar de filemeldingen. Ik kan de weg naar Hattem dromen.

Rond half 8 stuur ik een sms naar Yoko. Ze ziet me meestal aankomen rijden. Als we vertrekken in Hattem, stuur ik een sms aan Rob. In Groningen beginnen we de dag met een kop thee of koffie. Ik instaleer me in mijn hoekje, op de laptop zoek ik de meest recente versie van het scenario.

De dag kan beginnen …