Tags

, , ,

Umoja Uganda‘ trakteert ons op een korte versie van hun show op ‘Kibuye Primary School‘ in Kampala. Naar oud traditioneel Afrikaans gebruik wordt er drie kwartier te laat gestart [sic]. De busjes met de dansers komen veel te laat opdagen. Er is geen elektriciteit op de compount van de school dus moest er een generator worden geleend en benzine gekocht. UBC, de nationale televisie is aanwezig en ik word geïnterviewd. Zij volgen Umoja tot en met het internationale kamp in Tanzania (september 2012) en tour in Oeganda (oktober 2012). De kinderen (en de leerkrachten) zitten braaf te wachten op wat gaat komen. Ik kan me niet voorstellen dat Vlaamse of Nederlandse kinderen (en leerkrachten) zoveel beleefd geduld kunnen opbrengen.

Kibuye Primary School, Kampala

Ik loop nog even rond en maak ondertussen foto’s van alle wijze raadgevingen en lessen die geschilderd zijn op de buitenmuren van de klaslokalen.

Kibuye Primary School, Kampala

Op mijn Facebook-pagina en op ‘mijnalbum.nl’ heb ik nog meer foto’s met wijze lessen geplaatst en een foto van de directeur van de school: Mr. Zed. [Echt waar Rob H, hij heet echt ‘Mr. Zed’] Voor deze fotoreeks – klik HIER