Tags

,

‘Of ik een paar dagen met Toby wil wandelen?‘ Natuurlijk, met veel plezier. Mega Toby is de labrador van Jules en Yvonne. Een goeierd, een goed opgevoede hond. En omdat ik sinds een week dagelijks aan de wandel ben, sla ik twee vliegen in één klap. Vooral de afwisseling van omgeving houdt me gemotiveerd.

Toby in Ossendrecht (NB)

Ik kies twee dagen na mekaar het Looipad, richting Leemberg en dan de velden in. Buiten de bebouwing laat ik Toby los. Hij blijft steeds in mijn buurt en luistert naar mijn commando’s – ‘Toby kom, zit, braaf’. Op elke splitsing wacht hij op me en kijkt me aan, vragend: gaan we links, rechts of rechtdoor. Hij loopt hier natuurlijk veel vaker dan ik. Het is lekker wandelweer, in de verte ligt de haven van Antwerpen en achter ons verdwijnt de ‘skyline’ van Ossendrecht (NB).

Ik geniet van deze kleine tochtjes. Het is stom dat ik zo lang niet heb gewandeld. Vroeger liepen we twee keer per week van Wyns naar Leeuwarden langs de Dokkumer Ee. Als oefening voor onze zomerse tochten in Corsica, later ook in Frankrijk en Wales. En de GR5 route die we gelopen hebben – deels met Jules – van Bergen op Zoom tot in de Ardennen. Mooie tochten, mooie herinneringen.