Tags

, , , , , , , , , ,

Laat me onmiddellijk iets duidelijk maken, dit blog gaat niet – of nauwelijks – over de (naakt) foto’s van Kate Middleton, vrouw van Prins William.

© Mike Mockford

Nee, dit blogje is een test. Ik gebruik met opzet een Engelse titel om lezers te lokken met een actueel non-onderwerp. En waarom doe ik dat? Ik schrijf en publiceer mijn blog via WordPress. Zij leveren elke dag statistieken. Daar kan ik oa lezen dat mijn blog sinds vorig jaar 22.387 is bezocht (aangeklikt). En hoe vaak per dag mijn blog is bekeken. Ik kan zien in welk land mijn blog wordt gelezen. Gisteren was dat bijvoorbeeld: 44 Nederland, 9 België, 2 Marokko, 2 Frankrijk, 1 Uganda (dat zijn vast Marcel en Mieky). Deze cijfertjes prikkelen soms mijn fantasie. Ik heb bijvoorbeeld al eens lezers uit Costa Rica, uit Rusland, uit Japan, uit Bangladesh op mijn site op bezoek gehad. Geen flauw idee wie of wat of waarom.

Nou ja, ik heb een klein idee en vandaar dit blog. De populairste dag was 15 januari 2012 met mijn blog over Lana del Rey. 615 bezoeken. Ik weet natuurlijk dat die bezoeken niets met mij te maken hebben maar alles met die mevrouw. Via zoekmachines klikten 566 mensen die dag op de link naar mijn site. Zo kan ik ook lezen dat ik bezoekers krijg die waarschijnlijk op zoek zijn naar informatie over: Mauritius, de PSP-poster, Bo Derek, Mali, Mozambique, van Gogh, enzovoort.

En dan nu terug naar Kate Middleton. Ik ben benieuwd of het record van bezoekers vandaag wordt verbeterd. Je zou toch zeggen van wel met zo’n titel. Sex verkoopt, dat weet iedereen. Ik voeg ook met opzet veel ‘tags’ in. Ook dat wil ik eenmalig doen voor dit testje. Ik google zelf even de woorden ‘topless Kate’. Je gelooft het niet: 652.000.000 resultaten. Dus waarschijnlijk verdrinkt mij blogje in het overaanbod op internet. Zo mislukt waarschijnlijk mijn opzet. Enfin, ik hou jullie op de hoogte van dit kleine onderzoekje. En tenslotte wil ik er aan toevoegen dat ik die paparazzi verafschuw. Respectloos. Laat die mensen toch met rust.