Tags

Ik struikel nog net niet over alle plastic mapjes, kaften en ringbanden. Tot zover het goede nieuws. Het is me wel een dagje van heel veel papieren en documenten. Op mijn werkkamer ben ik de enige die de weg nog weet in alle stapeltjes. Dat dacht ik tenminste. Het duurde vanochtend bijna een half uur voor ik een plastic mapje had gevonden dat ik nodig had voor mijn bezoek aan de Belgisch ambassade in Den Haag. Ik heb het gevonden en het kwam goed van pas. Ik verliet Den Haag met meer ‘papier’ en ze nemen gauw contact met me op voor een vervolg-afspraak.

Hoe lang moet je zakelijke documenten bewaren?

 

 

Een stapel voor ‘Goes 2013‘, een stapel ‘Moeland‘, een paar stapels met allerlei ‘Umoja-papieren‘, andere stapel met ‘nog uit te zoeken‘. Programma-boekjes, een map met uitgescheurde kranten-artikelen, verzekerings-papieren, een map met papieren ivm de auto, de ziektekosten-papieren, bankafschriften, plastic mapjes met kassa-bonnetjes … laat ik maar stoppen met deze treurige opsomming. Ik geef het toe: ik ben slecht in dingen – dus ook papieren – weggooien.

Goed voornemen voor morgen: ruim een paar van die stapels op. Gebruik de nieuwe papier-container. Wie herkent deze ‘ellende’?