Tags

, ,

Tijdens mijn korte verblijf in Frankrijk heb ik twee foto-boeken gemaakt met iPhoto op mijn MacBook Pro van Apple (mijn laptop). Een flinke klus, tijd-verslindend maar met een mooi eindresultaat. Ik deed dat niet voor het eerst. Ik heb al een tiental fotoboeken van eerdere vakanties in de kast staan. Het fotoboek ‘2011 Mauritius’ en ‘2012 Portugal’ zijn klaar om gedrukt te worden. Ik weet dat het verzenden (uploaden) naar Apple veel tijd in beslag neemt. Gemiddeld zo’n anderhalf uur per boek.

Apple fotoboeken - voorbeelden

Apple fotoboeken – voorbeelden

Ik probeerde op zondagavond voor het eerst om een boek te uploaden. Na een kwartiertje loopt het iPhoto-programma – en mijn computer – vast. Ik heb al mijn credit-card-gegevens doorgegeven. De computer blijft vastzitten. Er zit niets anders op dan de computer volledig uit te schakelen. Op maandag probeer ik het nogmaals. Niet eenmaal maar minstens een keer of vier. Steeds met hetzelfde resultaat. Of beter gezegd: geen resultaat.

Vandaag surf ik op internet op zoek naar adviezen om dit probleem op te lossen. Ik vind geen tips – wel vergelijkbare klachten. Ook Jean Jacques (op doorreis in Bergen op Zoom) probeert me te helpen. Ik upgrade iPhoto – kosten bijna 19 euro. Ik probeer het opnieuw … grrr. Geen verbetering. Het uploaden loopt nog steeds vast na zo’n 25%. Ik baal. Elke keer moest ik mijn credit-card-gegevens doorgeven. Nu maar hopen dat er geen geld is afgeschreven. Ik probeer het vannacht nog een keertje.

 

Advertenties