Tags

, , , ,

Mijn gsm-abonnement is al sinds september verlopen. Tot driemaal toe stuurt Vodafone mij een ‘niet te missen aanbod‘. En zoals ik al eerder vertelde is mijn Nokia E72 gevallen en kan ik niets meer lezen op het scherm. Tijd dus voor een nieuw toestel.

Galaxy 3 III

Galaxy S III

Ik heb eerst wat rondgesnuffeld op internet. Niet dat ik veel begrijp van alle technische gegevens, maar toch … Ik doe een poging om iets meer te weten te komen. Merkwaardig genoeg word ik in de winkel van Vodafone nauwelijks geholpen. Even later stap ik een winkel van ‘Belcompany’ binnen. Zij zijn wel klantgericht. Een uur later sta ik weer op straat met een nieuwe telefoon. Ik twijfelde tussen een iPhone 5 en een Samsung Galaxy S III. Het werd de Samsung met een nieuw abonnement voor twee jaar (bij Vodafone) en een beetje bijbetalen.

Een smartphone met touch-screen, android versie 4.1.1. Thuis kruip ik eerst op de bank en later in bed met mijn nieuwe telefoon. Ik ga maar een beetje ‘klooien en uitproberen’. Ik ben een deel van mijn telefoon-gegevens kwijt en dat is jammer en onhandig. Ik koppel mijn nieuwe gsm aan mijn laptop. Via bluetooth en met een kabeltje. Ik zie niets – er gebeurt niets. O ja, de batterij wordt opgeladen. Mijn ‘Apple’ is niet vriendelijk voor mijn ‘Samsung‘. Ik download daarom een uitvoerige handleiding en het programma KIES. Via dit programma kan ik foto’s, filmpjes, documenten en muziek overschrijven van mijn laptop naar mijn smartphone (en omgekeerd). Ik heb wel het idee dat mijn MacBook steeds trager wordt. Is dat inbeelding of werkelijk zo?

Ik kan via WIFI met mijn telefoon op internet. Een functie die ik altijd zal uitzetten als ik in het buitenland ben. Veel te duur. Ik moet wennen aan de nieuwe beltoon. Ik heb er – als bescherming – een hoesje bijgekocht. Ik ga vanavond de wekker-functie uitproberen. Twee dagen na elkaar een blog over ‘apparaten’. Dat lijkt me voorlopig wel weer genoeg van het goede.