Tags

, , ,

Ik ben nog steeds vol van de opera-voorstelling die ik gisteravond zag in Amsterdam. ‘Die Zauberflöte’ van Wolfgang Amadeus Mozart. Adembenemend mooi. Inventief. Grappig. Sprookjesachtig. Technisch vernuftig. Creatief. Eigentijds.

Ik citeer een paar kranten.

‘Wonderschoon was het. Muzikaal sprankelend en ontroerend, scenematografisch inventief en betoverend, theatraal geestig en inventief. Een zinnenprikkelende opera-ervaring zoals je die zelden meemaakt.’ Erik Voermans – Het Parool.

‘Na de première stond Het Muziektheater inderdaad in lichterlaaie. De slotnoot was nog niet verklonken, of een applausorkaan ontlaadde zich boven het Nederlands Kamerorkest en dirigent Marc Albrecht.’ Guido van Oorschot – De Volkskrant

‘De Nederlandse Opera heeft met de nieuwste productie een standaard neergezet. Geen regisseur die ooit nog Mozarts Zauberflöte uit de kast haalt, kan heen om de versie die Simon McBurney nu heeft gemaakt. In meer dan twintig jaar recensentschap heb ik heel wat toverfluiten voorbij zien komen, maar dit is echt de meest bijzondere van allemaal. Muzikaal is deze productie al even grandioos. Er wordt subliem gezongen met een glansrol voor Thomas Oliemans als Papageno en het Nederlands Kamerorkest speelt onder leiding van Marc Albrecht soms wat traag, maar buitengewoon fijnzinnig.’ Oswin Schneeweisz – Theaterkrant.nl

Nog even iets over mijn iPhoto blog (zie dinsdag 4 december) – Een groot deel van de dag ben ik bezig geweest om de technische problemen op te lossen waarover ik de vorige dagen heb geschreven. Voor de vaste volgers: ik heb het fotoboek eindelijk kunnen versturen (uploaden) via iPhoto. Het kostte me een bezoek aan een Apple-winkel en daarna bijna twee uur aan de telefoon met de Apple Helpdesk. Een te lang en saai verhaal om hier te vertellen maar uiteindelijk is het gelukt. En in de winkel van Belcompany heb ik ook een klein uurtje doorgebracht. Allerlei instellingen in mijn Samsung Galaxy zijn nu geactiveerd en ik heb nu alle informatie van mijn oud mobieltje kunnen overschrijven naar mijn nieuwe gsm.