Tags

, ,

Pad had koekjes gebakken. “Wat ruiken ze lekker,” zei Pad. Hij at er een op. “En ze smaken nog lekkerder,” zei hij. Pad holde naar het huis van Kikker. “Kikker, kikker,” riep Pad, “proef de koekjes eens die ik heb gebakken.” Kikker at een koekje.”Dit zijn de lekkerste koekjes die ik ooit heb gegeten!” zei Kikker. Kikker en Pad aten veel koekjes, de een na de ander.

'Kikker en Pad' - Arnold Lobel

‘Kikker en Pad’ – © Arnold Lobel

Het begin van het verhaal ‘Koekjes’ uit het blokboekje ‘Kikker en Pad zijn altijd samen’ van Arnold Lobel. Dit verhaaltje las ik de eerste avond voor aan Olivia. Het boekje moest daarna mee naar bed. Ik heb het koekjes-verhaal de afgelopen dagen nog een paar keer voorgelezen maar nog veel vaker samen met haar nagespeeld. Met lucht-koekjes.

Koekjes en prinsessen waren de sleutelwoorden tijdens de kerstdagen. Prinsessen-jurken en samen cakejes bakken. Het boekje van Arnold Lobel staat in de boekenkast waar de kleine meid slaapt. Ik pakte het bij toeval uit de kast. Een schot in de roos. Ik gebruikte de verhalen van ‘Kikker en Pad’ veelvuldig tijdens drama-lessen en nog vaker tijdens taaldruk-activiteiten. Bijna vijfentwintig jaar geleden. Erg fijn om dit boekje weer te kunnen gebruiken.

Kikker en Pad zijn altijd samen (Frog and Toad together)

Arnold Lobel – met tekeningen van de schrijver

Vertaling – Ank van Wijngaarden

Uitgeverij Ploegsma bv Amsterdam

ISBN 90 216 0853 7 (Tweede druk 1988)

Een mooi voorbeeld hoe de verhalen van Arnold Lobel in de klas gebruikt kunnen worden, lees je HIER.

Advertentie