Tags

, , , , , , , , , ,

Buiten knalt het vuurwerk al sinds vanochtend. Binnen probeer ik wat klusjes af te werken. Ook hier op mijn weblog. Ik ben de uitslag nog schuldig van de Waar ben ik prijsvraag (2). Foto 4 is gemaakt in Victoria Falls in Zimbabwe. Op foto 5 wandel ik door Mopti in Mali. En bij foto 6 was ik zo dom om de titel van de foto niet te veranderen. Dat was inderdaad in Hama in Syrië. Rufus / Roelof herkende alle drie de plaatsen. En natuurlijk herkende Eric foto #4 want die foto heeft hij zelf gemaakt toen we samen door Mozambique en Zimbabwe trokken. Volgend jaar plaats ik wel weer een keer drie nieuwe foto’s – een nieuwe prijsvraag. Ik vond trouwens het antwoord – foto #5 – de Efteling Kaatsheuvel – van Margriet LMLEW een erg leuk antwoord.

Verder kreeg ik vandaag – zoals alle bloggers bij wordpress een jaaroverzicht 2012. Mijn vijf populairste blogs zijn: ‘Lana del Rey’ – ‘Mauritius‘ – ‘PSP ontwapenend’ – ‘Optisch bedrog‘ – ‘Een nieuw paspoort‘. Wat me opvalt bij dit lijstje zijn de titels. Zoekmachines (meestal google) verwijzen dus geregeld naar mijn stukjes als mensen informatie zoeken over bijvoorbeeld Mauritius of de voormalige PSP. Dat zijn algemene onderwerpen. Er werd vanuit 94 landen naar mijn blog gekeken. Dat vind ik wel een opmerkelijke uitkomst. Dat Zuster Klivia, Margriet LMLEW, Marjolijn R, Marlies D en Eddie het vaakst hebben gereageerd, wist ik. Dank voor al jullie reacties.

Ik ben nu twee jaar aan het bloggen. Ik ga nog even door. Er komen weer nieuwe zaken op mijn pad in 2013. Zaken waar ik nu nog geen weet van heb. Sommige dingen kan ik wel voorspellen omdat de voorbereidingen al begonnen zijn. Ook in 2013 zal ik weer veel onderweg zijn. Een beetje Nederland, steeds meer Mozambique en ook nog Noorwegen en de andere landen in Afrika waar ik werk. Daar komt Latijns Amerika nog bij. Geen letterlijke reis maar een denkbeeldige reis samen met heel veel mensen uit Goes (en omstreken). Morgen begint het ‘Latijns Amerika jaar’. Wil je daarover meer weten. Klik dan HIER.

Mijn Oud en Nieuw hapjes

Mijn Oud en Nieuw hapjes

Straks om middernacht ga ik de straat even op om samen met de buren het nieuwe jaar in te luiden. Een uurtje eerder – om 23u Nederlandse tijd wordt het Nieuwjaar in Maputo en probeer ik mijn geliefde Isabel aan de lijn te krijgen. Tot die tijd ga ik wat kleine hapjes eten, een beetje televisie kijken en me alvast verheugen op een opwindend 2013. Ook aan al mijn lezers / volgers zeg ik in het Portugees: ‘Feliz Ano Novo’.