Tags

, , , , , , ,

Vanmiddag is het ‘Goes Latijns Amerika’ jaar officieel van start gegaan met een gevarieerd programma in schouwburg de Mythe.

© Johan van der Heijden Fotografie

© Johan van der Heijden Fotografie

Dat betekent dus ook dat ik 2013 werkend ben begonnen. Je hoort me niet klagen hoor. Ik heb geweldig werk. Terwijl op deze nieuwjaarsdag in zes Afrikaanse landen onze nieuwe UMOJA-show op de televisie wordt vertoond, start het Goese themajaar ook met een programma vol muziek, zang, dans en theater.

Deixe o ano começar. Eles não podem nos parar. (*)

Son Asi – een professionele en feestelijke salsaband – opent de muzikale middag. Son, salsa, chachacha en bolero uit Cuba, merengue en bachata uit de Dominicaanse Republiek, cumbia uit Colombia, Braziliaanse forro … Luisa Mendez – Colombiaanse van geboorte – praat de hele middag voortreffelijk aan elkaar. Een openingswoordje van de burgemeester met als belangrijkste boodschap: “If we lose the time before us, the future will ignore us.” (Level 42 – Lessons in Love). Vooruit kijken – niets doen is geen optie.

Een voorproefje wat Goes te wachten staat in 2013. Balletstudio Free en een lied uit ‘Kausay Pacha – op zoek naar Eldorado’. Dansoptredens van Mi Salsa en dansschool Janvier op de klanken van ‘Guantanamera’ en ‘Camisa Negra’. Hoogtepunt van de middag is het Argentijnse blokje. Twee Nederlandstalige tango-liederen van Astor Piazzolla gezongen door Rob vander Meule en ‘Huil niet om mij Argentina’ prachtig vertolkt door Cathalijne de Sonnaville (zie foto hierboven).

(*) Laat het jaar maar beginnen. Ze kunnen ons niet meer stoppen.