Tags

, , , ,

Ja, het is me het weekendje wel. Veel aanloop. Dat heb je gisteren al kunnen lezen. Het was vandaag iets rustiger – euh – er waren minder bezoekers dan gisteren. En twee van de bezoekers zijn gevraagd om langs te komen. Het was vandaag ‘kapsalon en nagelstudio aan huis’.

Nagelstudio aan huis

Nagelstudio aan huis

Ik zie al jarenlang jongens rondlopen in Maputo met een plank vol nagellak. [Zie de foto onderaan] Ik heb er nooit veel aandacht aan besteed. Ik vond zo’n plank wel een grappige en effectieve manier om hun waar te dragen en tegelijkertijd te laten zien. Tot vandaag dacht ik dat het verkopers zijn. Ik heb het mis. Het zijn mobiele nagelstudio’s. Ze verkopen geen nagellak maar ze verkopen hun diensten en de klant kan dus elk gewenst kleurtje uitkiezen zonder zelf een heel potje te moeten kopen. Dat noem ik nog eens: efficiënt. Die jongen was toch gauw een klein uurtje bezig. Eerst praten en daarna aan de slag. Oude nagellak verwijderen, nagels vijlen, nieuwe nagellak op vingers en tenen. Op de tenen in twee kleurtjes met een gouden fantasie-streepje er tussenin. Neef Ricardo houdt Isabel de hele ochtend gezelschap (zie foto).

En toen was het de beurt aan de kapster. Ook service aan huis.

Kapsalon aan huis

Kapsalon aan huis

Het invlechten van extensions kost flink wat tijd. Deze foto heb ik rond half een gemaakt. Even later schuift een vriendin aan, nog even later nog een andere vriendin. De vier dames bevestigen alle vooroordelen die bij een kapsalon horen. Eindeloos gekwek over … tja – weet ik veel. Ik zorg af en toe voor koffie en drankje. En rond 3 uur komt ook de Italiaanse man – uit Firenze – van een van de vriendinnen langs. Ik heb een grote pan stoofvlees gemaakt. Met rijst en een salade. Op straat koop ik een paar flesjes bier want de voorraad van gisteren is helemaal op. Om half vier zijn de dames klaar. Een kwartiertje later zijn de pannen leeg. De kapster, Isabel en haar vriendinnen en ikzelf hebben het ons heerlijk laten smaken. Ja – zo kun je ook een zondag doorbrengen. Ik heb heerlijk in het zonnetje zitten lezen en af en toe iets ingeschonken voor de dames. Morgen weer een gewone (werk)dag.