Tags

, , ,

Plots is een radio-programma met onwaarschijnlijke maar ware verhalen rond één thema. Kleine menselijke verhalen die je raken en je aan het denken zetten, waar je mond van openvalt of hardop bij in de lach schiet.

Plots - VPRO radio

Plots – VPRO radio

Zo omschrijft de VPRO het maandelijkse radio-programma. Vorig jaar op een zondagavond luisterde ik – op terugweg uit Zundert – naar de autoradio. Een boeiend, waar gebeurd verhaal. Ik bleef in de auto zitten luisteren – ook toen ik al voor mijn eigen garagepoort stond, bleef ik nog tien minuten zitten. Een paar dagen later zocht ik muziek op iTunes op internet en zag ik – bij toeval – een link naar datzelfde radio-programma. ‘Plots’ van de VPRO. Zij bieden een gratis podcast-abonnement aan op iTunes. Podcast is de samentrekking van iPod en Broadcast. Een podcast is een audio programma dat via internet beschikbaar wordt gesteld aan mensen met een iPod of andere digitale mp3-speler. Voor het eerst in mijn leven download ik een podcast.

Ondertussen staan de meeste (oude) afleveringen op mijn iPod. Als ik wandel – ik doe dat weer veel te weinig – luister ik naar mijn iPod. Meestal een mix van musical-liedjes. En in de auto luister ik ook naar mijn iPod. Nadat ik het luisterboek beëindigde – waar ik vorige week over schreef – herontdekte ik ‘Plots’. Ik zit veel in de auto de afgelopen weken maar met ‘Plots’ vliegen de tijd en de kilometers voorbij. Een aanrader. Klik HIER als je ‘Plots’ wilt beluisteren of downloaden.

Ik zocht nog even op internet naar wat informatie. ‘Plots’ is in 2013 uitgeroepen tot winnaar van de Zilveren Reissmicrofoon – het beste radio-programma van Nederland. En ik lees dat ze er op het eind van dit jaar mee stoppen.

Advertenties