Tags

, , , , ,

Zo, we hebben weer internet. Sinds mijn laatste stukje vorige week vrijdag is er heel veel regen gevallen in de Western Cape. Op zaterdag werden we tot tweemaal toe tegengehouden door politie. Wegafzettingen door de overvloedige regen. Bergwegen veranderen hier in no time in rivieren cq watervallen. We probeerden van Franschhoek naar De Kelders te rijden. Een ritje over twee bergpassen. Ongeveer honderd kilometer. Nee dus. Rond zes uur heb ik het B&B gebeld en onze kamer geannuleerd. Eén en al begrip. We vonden vrij gemakkelijk een kamer in Hermanus. En nu zijn we in Houtbaai, ten zuiden van Kaapstad.

Het is weer mooi weer. Zonnig met veel wind. Onze dagen zijn gevuld met typische vakantie-activiteiten. ’s Morgens na het ontbijt nog een beetje luieren, daarna een wandeling of met de auto naar een volgende bestemming. Onderweg regelmatig stoppen voor een foto of een kop koffie. Pinguins spotten in Boulders, wandelen naar de vuurtoren van Kaap de Goede Hoop, een late lunch in Kommetjie.

Koen in Kommetjie

Koen in Kommetjie

We kiezen deze dagen voor B&B’s en niet voor hotels. En die zijn er hier rondom Kaapstad in overvloed. We checken in tussen 5 en 6. Lezen (al twee boeken uit – oa ‘Spoor’ van Deon Meyer, we kijken een filmpje – meestal op de computer – en gaan op tijd slapen.

Bekijk de foto hierboven nog eens goed. Wat valt je op? Ja, het is zonnig. Er zijn bergen in de omgeving en … enkel blanke mensen. Heel ‘De Kaap’ is ontzettend ‘wit’ – vooral alle toeristische plekken als musea, restaurants, bars, enzovoort. Nauwelijks een zwart of gekleurd iemand te zien. Ja, je ziet ze wel maar dan zijn het obers, schoonmakers, parkeerplaats-aanwijzers (m/v). Isabel is een grote uitzondering met haar mooie zwarte (chocolade) kleurtje. Bijna een bezienswaardigheid voor veel mensen. Dat is een groot verschil met bijvoorbeeld Nelspruit of Johannesburg – ook steden in Zuid Afrika. Nog twee volle dagen voor de boeg. Straks nog even naar Maputo en de (schoon)familie bellen en hopen dat morgen alles rustig verloopt tijdens de (gemeenteraad) verkiezingen.

Advertentie