Tags

, , , , , ,

We worden opgehaald bij het vliegveld van Maputo door de moeder van Isabel. Een kwartiertje later zijn we thuis. We zijn reuze benieuwd hoe de nog jonge moestuin erbij ligt na tien dagen afwezigheid.

Onze moestuin in Jardim

Onze moestuin in Jardim

Prima – dat is duidelijk te zien op de foto hierboven. Twee soorten rucola, radijsjes, koriander, komkommers, basilicum, sla, uien, rode bietjes, zoete aardappelen en worteltjes. De spinazie, bloemkool, tomaten, artisjokken en pepertjes zijn niet te zien op deze foto. Todinho heeft ondertussen goed voor de tuin, het huis en de schildpadden gezorgd. Prettig thuiskomen. Het huis is schoon. Er liggen schone lakens op het bed. En onze moestuin scoort een 10 – op dit moment. Het is geleden van Boelenslaan (1979 – 1983) dat ik een eigen moestuin had.

Alleen het internet en de (kabel)televisie doen het niet. Isabel belt met TV-Cabo. Ze beloven terug te bellen. Dat doen ze niet. Nog steeds geen internet. Isabel belt opnieuw – minder vriendelijk dit keer. Ik probeer zelf uit te zoeken wat er mis is. Todinho helpt me. Hij volgt de kabels tot bij de buren en daar ontdekt hij een gebroken kabel. Doorgesneden? Het blijft onduidelijk. Het heeft afgelopen dagen ook in Maputo flink ge-onweerd. Isabel belt nogmaals met de provider. Ik bereid ondertussen een heerlijke salade met spullen uit eigen tuin. Mmm. Om half zeven staat er een mannetje een nieuwe kabel aan te sluiten. Om acht uur zijn we weer online. Maar bij ons gaat het licht bijna uit. De wekker liep vanochtend in Houtbaai om 4 uur af. Morgen weer een nieuwe dag ‘thuiskomen’.