Tags

, ,

Vandaag voel ik me meer huisman dan thuiswerker. Opruimen, afwassen, een beetje schoonmaken, in de moestuin het onkruid wegwerken en allerlei klusjes in de keuken. Het zal wel duidelijk zijn voor de vaste lezers van mijn weblog dat Tondinho – onze huishoudelijke hulp – niet in de buurt is. Nee, hij heeft een paar dagen vakantie en bezoekt zijn oma in Inhambane.

Ik kijk niet vaak televisie overdag maar als ik het toch doe, kijk ik meestal naar BBC-World, Travel Channel of naar 24-kitchen. En ik ben helemaal blij als ik Filipa Gomes zie met haar kook-programma ‘Prato do Dia’ (dagschotel).

Filipa Gomes © 24 Kitchen

Filipa Gomes © 24 Kitchen

Een Portugese diva in een (televisie)keuken. Een beetje koket flirten met de camera. Altijd luchtig gekleed met fel gelakte nagels. Ze bereidt altijd een driegangen menu. Voorgerecht, hoofdgerecht en een toetje – sobremesa heet dat in het Portugees. Ik blijf kijken onder het mom van ‘goed voor mijn Portugees’. En ik moet toegeven dat ik best aardig wat versta. Dat heeft natuurlijk te maken met het aanschouwelijke beeldmateriaal en de nodige herhalingen. En mijn interesse in koken. Vandaag maakte ze ‘mousse de Lima’ en dat ben ik meteen gaan uitproberen. Lekker !!! Er staan zes porties in de ijskast. Twee voor vanavond en vier voor de lunch die ik morgen organiseer voor enkele Noorse collega’s. Taalles en kookles in één en hetzelfde televisieprogramma. Muito obrigado Filipa, até a próxima vez.

Advertenties