Tags

, , , ,

De eerste van de maand. Vandaag is het 1 december 2013. En ik heb het geschopt tot ‘gastblogger’ van de maand op het weblog van LimoentjeEen gewoon meisje, in een bijzonder land. Elke eerste dag van de maand ruimt Limoentje plaats in voor een collega-blogger. Meestal Nederlanders die – net als zij – in een ander land wonen.

Ik lees met groot plezier haar stukjes over haar leven – met de Amerikaan – in China. Zij schrijft ook over haar vakantie-reizen, over boeken en nog veel meer. Kortom: een aanrader. En aan Beijing heb ik goede herinneringen.

Voor de ingang van de Verboden Stad

Voor de ingang van de Verboden Stad

Het einde van mijn reis van Moskou naar Beijing in 2009. Ik denk dat er per jaar een paar miljoen – identieke – foto’s gemaakt worden op deze plek. Op de kop van het Tiananmen Square – Het Plein van de Hemelse Vrede – bij de ingang van de Verboden Stad. Ik was maar een paar dagen in China en zag enkel de toeristische hoogtepunten.

Nog even iets heel anders. De Mozambikaanse televisie, radio en alle dagbladen staan sinds gisteren vol met het vliegtuigongeluk van vlucht LM 470, een Linhas Aéreas de Moçambique (LAM) vlucht met een Embraer. Het vliegtuig was onderweg van Maputo naar Luanda (Angola). Het verdween van de radar en stortte neer in het grensgebied Zimbabwe / Namibië. Alle 34 inzittenden zijn om het leven gekomen.

Het verbaast me dat ik er nauwelijks iets over terugvind op de Nederlandse en Vlaamse nieuws-sites. Wel veel over een helicopter-crash in Glasgow, over 200 jaar Koninkrijk, over van alles en nog wat. Afrika blijft nog steeds een ‘ver-weg-continent’ of een ‘ver-van-mijn-bed-show’.

Als je mijn gastblog bij Limoentje wilt lezen, klik dan HIER.