Tags

, ,

Er zijn zo van die periodes (dagen / weken) dat dingen kapot gaan. Het lijkt wel een golfbeweging. In Bergen op Zoom gingen kort na elkaar de televisie en de wasmachine kapot. De vraag is nu of ik deze zaken nog wel wil vervangen / repareren. Ik ben nog maar weinig aanwezig op het hofje.

En ook in Maputo gaan dingen kapot. Misschien nog wel eerder dan in Europa. Dat heeft met verouderd en derderangs materiaal te maken. Vorige week begaf de airco in onze slaapkamer het en sinds een paar dagen heeft de waterpomp ernstige kuren. De huiseigenaar krijgen we in deze periode van feestdagen (nog) niet te pakken.

Een nest in de oude airco

Een nest in de oude airco

Het was de afgelopen week heet in Maputo. We hebben zelf alvast een nieuwe airco gekocht en laten installeren. Ik ben benieuwd of de huiseigenaar iets zal vergoeden? We zien wel. Het regelmatig uitvallen van de waterpomp is vervelend.

En dan is er nog iets … een nieuwe smartphone – niet kapot maar wel onbruikbaar in Mozambique. Ik kocht bij de Phone House (Media Markt) in Bergen op Zoom voor Isabel een Samsung Galaxy S III als kerstcadeau. Ik heb duidelijk verteld (gevraagd) of dit toestel sim-lock vrij was want ik neem het mee naar het buitenland. En wat blijkt nu … dit toestel is enkel bruikbaar in Europa – met Europese sim-kaartjes.

Mijn vraag en/of aanbod: heeft iemand interesse in een gloednieuw toestel – donkerblauwe cover? Een Samsung Galaxy S III. Gloednieuw – nooit gebruikt – alleen het zegel van het doosje is verbroken waardoor ik het niet meer kan ruilen in de winkel. Ik kan het toestel half februari leveren want dan ben ik weer even in Nederland. Wie heeft interesse? Doe een eerlijk bod, mail me of sms me. Nieuwprijs € 335,05 aankoopdatum 18-12-13.

Nu maar hopen dat de auto heel blijft en mijn e-reader en de … euh … prettige jaarwisseling.