Tags

, ,

We zijn er aan begonnen. De veel besproken en bejubelde tv-serie ‘Game of Thrones’.

Personages 'Game of Thrones'

Personages ‘Game of Thrones’

Een Amerikaanse fantasy televisie-serie gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin. Ik heb al veel goede verhalen gehoord over deze serie. Binnenkort wordt het vierde seizoen uitgezonden. Wij hebben de eerste drie jaargangen.

Zondagochtend … de regen valt met bakken uit de hemel. We worden pas om 1 uur voor de lunch verwacht. We kruipen op de bank en beginnen aan de eerste aflevering. Drie mannen verlaten een tunnel doorheen een grote muur. Het is koud en onherbergzaam. Er waren geesten rond in de bossen. Even later een middeleeuws-aandoende stad met dito personages. De sfeer van ‘In de Ban van de Ring.’ Verschillende verhaal-lijnen worden opgezet. Mooie decors, prachtige kostuums, klassieke twisten tussen vorstenhuizen. We maken kennis met het Huis Stark, het Huis Baratheon, het Huis Lannister, het Huis Targaryen en de woeste Khal Drogo.

Om half acht zijn we weer thuis van het verjaardagsfeest van Aldovanda (21) en wat denk je? Juist ja. Twee nieuwe afleveringen. Ik vrees dat er spoedig sprake zal zijn van het bekende fenomeen … ‘tv-serie-verslaving’.

Advertentie