Tags

, , , , ,

Het is warm in Maputo. Maputo ligt aan de zee – de stranden zijn nooit ver weg. Het leven speelt zich voor een groot deel op straat af. Mozambikaanse dames besteden veel tijd aan hun ‘looks’. Kleding / haar / nagels / schoenen / accessoires. En ze hebben heel veel meningen over deze onderwerpen.

Ik zit een paar keer per dag in de auto. Heel veel voetgangers (m/v) bij stoplichten en bushaltes. Af en toe zit ik op een terras. Dat zijn prima plekken om al dat vrouwelijk schoon te bekijken. Met enige regelmaat krijg ik van Isabel te horen dat ik de dames met mijn ogen uitkleed. Dat is wel wat overdreven maar ik kan niet ontkennen dat ik mijn ogen graag de kost geef. Alleen jammer dat ik er geen foto’s van kan maken. Een bonte verzameling van tieten en konten. In alle formaten. En omdat het warm is, dragen de meeste mensen lichte (zomer)kleding. Zo ook de dames. En ook hier is het heel gewoon dat beha’s of beha-bandjes zichtbaar zijn.

© Amber Mc Naught

© Amber Mc Naught

De kenners cq liefhebbers van Marlies Dekkers Undressed weten wat ik bedoel. Lingerie wordt ontworpen om deels zichtbaar te zijn. En dat gebeurt hier aan de lopende band. Veel waarneembare beha’s en diepe decolletés. Om maar niet te spreken over strakke rokjes, shorts en leggings en dus waarneembare g-strings. Ze laten vaak niets aan de verbeelding over. Ik moest erg lachen toen Isabel voor het eerst sprak over dames met  ‘papaja’s’. Ik dacht tot dan alleen maar aan ‘hang-tieten’. Maar geef toe, papaja’s klinkt toch veel leuker. En dan kunnen we wel meer fruit en groenten bedenken om alles te beschrijven. Meloenen, pompoenen .. was het niet André van Duin die sprak over ‘hele grote bloemkolen’?

Laat ik eindigen met een foto van een goede vriendin, dan weten jullie waar ik het over heb. Ja, ik blijf me verbazen … en dus bloggen.

Puleng

Puleng