Tags

, , , ,

Daar ben ik weer. Een week later. En heel veel gegrom en gevloek later. Wat is er aan de hand? Mijn laptop – MacBook Pro – heeft uitval-verschijnselen. Ik kan de computer gewoon opstarten. Ik kan surfen op het internet, foto’s plaatsen op facebook, muziek luisteren, filmpjes kijken … dat gaat allemaal prima. De ergernis begint bij ‘tekst typen’. De letters a s d f g  en dus ook A S D F G reageren niet. Heel frusterend. En dan wordt een tekst zo goed als onleesbaar.

Probleem-letters

Probleem-letters

Met veel kunst en vliegwerk heb ik de afgelopen dagen kleine berichtjes en emails geschreven. Ik moest die vervloekte letters ‘a s d f g’ telkens één voor één kopiëren vanuit een bestaand word-document en daarna plakken. Een heidens en frustrerend werkje. En dat in combinatie met mijn werk in Mozambique.

Ik hoor jullie al denken ‘En nu dan? Deze tekst lijkt toch vrij normaal?’ Ja, dat klopt. Ik zit sinds vanochtend aan mijn grote computer in Bergen op Zoom. Ik ben begonnen aan een reeks werkbezoeken aan onze Umoja-teams. Vorige week een eerste vergadering met Umoja Mozambique. Ik ben ondertussen ook al op bezoek geweest bij onze vrienden in Zimbabwe (Harare) en Zuid Afrika (Johannesburg). Een bezoek aan Noorwegen staat gepland en begin maart praat ik ook onze teams in Ethiopië (Addis Ababa) en Kenia (Nairobi) bij.

En nu twee weken Nederland en België. Mijn andere ‘thuis’. Het zonnetje schijnt mijn werkkamer binnen. Het is woensdagochtend. Er is regen voorspeld. Dat hoeft voor mij niet. Vanachter het raam lijkt het lente en dat maakt de overgang vanuit warm Maputo een stuk aangenamer. Ik moet gauw een oplossing vinden voor mijn haperende toetsenbord. Straks maar eens op bezoek bij de plaatselijke ‘Apple-boer’.

Advertenties