Tags

, , , ,

Een kort bericht – vooral van opluchting. De eerste drie punten zijn binnen voor de Rode Duivels. BELGIË – ALGERIJE 2 – 1. Ik ben – niet helemaal toevallig – in Johannesburg, Zuid Afrika. Eén van mijn goede vrienden – Rafik – woont hier. Hij is Zuid Afrikaan met een Britse moeder en een Algerijnse vader. En we houden beiden van voetbal. Vier jaar geleden was Rafik zeer nauw betrokken bij het Nederlandse elftal tijdens het WK 2010 in Zuid Afrika want ze trainden op ‘zijn’ voetbalvelden van Wits University.

Onmiddellijk na de loting voor de groepsfase – waarbij België en Algerije aan elkaar werden gekoppeld – spraken we af om die match samen te bekijken. En zo geschiedde vandaag.

België (Koen) en Rafik (Algerije)

België (Koen) en Rafik (Algerije)

De ‘Rode Duivels’ tegen de ‘Woestijnvossen’. Geen geweldige wedstrijd. Wel spannend. Nerveuze Belgen, verdedigende Algerijen. Veel gemier op het middenveld. Een hardwerkende Kevin de Bruyne. Een uiterst zwakke Romelo Lukaku. Een onnodige penalty veroorzaakt door een onzekere Jan Vertonghen in de eerste helft. En een opwindende tweede helft. Gouden wissels van Marc Wilmots. Chapeau. Doelpunten van Marouane Fellaini en Dries Mertens – voor mij de man van de wedstrijd. Mooi resultaat maar het zal veel beter moeten in de volgende wedstrijden. Al bij al … oef.

WK 2014 Brazilië Deel 5