Tags

, , , , ,

“Tekst volgt later – eerst Oranje kijken. Sorry.” Lees verder onder de foto.

à venda

à venda

Zaterdagavond beloofde ik wat meer tekst. Het was toen een paar minuten voordat BRAZILIË – NEDERLAND van start ging. Een troostfinale. Een wedstrijd voor de commercie – reclameblokken, tv-inkomsten – maar uiteindelijk wel fijn dat Oranje won met 0 – 3. Ik herinner me de vorige troostfinale van 1998 nog – NEDERLAND – KROATIË (1 – 2). We waren toen op een kampeer-feest van Derk en Trienette in Mirns in Friesland. We keken toen met een half oog naar een kleine televisie in het huisje van Derks ouders.

Ik ben vandaag (zaterdag) op-en-neer naar Bilene gereden. 180 kilometer vanuit ons huis. Onze Mozambikaanse Umoja-groep heeft hier zijn jaarlijkse voorbereidingskamp. Een mooie dag en wat is Bilene een mooie strand-locatie. Een aanrader. Aan een lagune, in de nabijheid van de Indische Oceaan. Nog kort iets over de foto hierboven. De laatste dertig kilometer rijd je over een provinciale weg naar de kust. Overal staan kleine stalletjes. Honing, maniok, hout, houtskool en fruit – te koop. Vooral de honing-flessen-bomen vind ik fotogeniek.

Morgen nog één avondje ‘voetbal’ en dan zit het WK in Brazilië erop. Een mooi WK dat ik vooral zal herinneren van ‘een onverwacht goed presterend Oranje’, ‘een tegenvallend Brazilë’, ‘een veelbelovend Belgisch elftal’ en ‘een geweldige Mannschaft’.

WK 2014 BRAZILIË – Deel 14