Tags

, , , , , , ,

Nog maar nauwelijks zijn de tassen uitgepakt of mijn volgende vertrek staat alweer voor de deur. Dit keer richting Nederland. Maar eerst nog wat lopende zaken regelen. Eén van die lopende zaken is letterlijk ‘lopen’. In mijn geval wandelen. En vandaag deed ik dat weer eens in onze eigen buurt. Bairro Jardim. Ik schreef er al vaker over. Klik HIER. Vandaag koppelde ik mijn wandeling aan een paar boodschappen doen. Uien, een flesje Laurentina Preta, brood, mosterd. Er staat stoofvlees vanavond op het menu. Meestal luister ik tijdens mijn wandelingen naar musical-liedjes of naar Nederlandstalige liedjes. Vandaag irriteerde de oordopjes van mijn iPod me. Dus weg met dat ding. In mijn hoofd ben ik lijstjes aan het maken. Of beter gezegd: ik maak een soort agenda – een ‘to do list’ – voor de komende weken. Natuurlijk zijn daarin alle familiebezoeken belangrijk. Ook noodzakelijk zijn wat werk-afspraken met de boekhouder en mogelijke opdrachtgevers.

Heel prominent staat ‘de eerste zondag van september’ in mijn agenda. Corso Zundert. Mensen die me kennen of me al wat langer volgen, weten dat ik grote fan ben van het grootste dahlia-corso ter wereld. Kom dat zien – kom dat zien – zondag 7 september in Zundert (NB). En terwijl ik aan het corso loop te denken draai ik één straat te vroeg af. Dat geeft natuurlijk niks. Het is de paralel-straat van onze straat. Een klein ommetje. En wat schetst mijn verbazing? De naam van die straat …

Dahliastraat in Maputo

Dahliastraat in Maputo

Nooit is me dat eerder opgevallen. Ons huis grenst aan de achterzijde aan huizen en tuinen in de Dahliastraat. In Maputo. Nou ja, alweer een bewijs dat toeval niet bestaat. Of wel dan? Ik ben de laatste dagen een inhaalslag aan het maken. Bijlezen over Corso Zundert, het forum volgen, websites van buurtschappen bekijken. Ik kijk er naar uit. En Zundert brengt me dit jaar ook naar Heeze (NB) – De Brabantse Dag. Hoe dat zit, vertel ik later. En om alvast in de stemming te komen, voeg ik de promo van dit jaar toe. Zie ik jullie in Zundert? Wees welkom.