Tags

, , , ,

Het is alweer bijna twee weken geleden dat ik iets van me liet horen. Bijna net zolang dan mijn tijdelijke verblijf in de Lage Landen. Ja, ik ben veel de hort op. Vandaag is de eerste dag dat ik geen afspraken buiten de deur heb. Ook wel eens lekker. Tijd dus voor een kort stukje op mijn weblog. En wat deed ik dan die afgelopen tien dagen? Van alles natuurlijk. Familie bezoeken was zo’n beetje de rode draad. Lekker eten, een verlate verjaardag vieren, bijpraten, foto’s bekijken. ‘Genieten van het moment’ was daarbij mijn motto. En wat groeien ze hard – Olivia, Carmen, Ender en Icarus – de vier kleinkinderen van Bompa Koen.

En twee grote Brabantse evenementen cq optochten staan prominent in mijn agenda. Vorige week heb ik kennisgemaakt met de Brabantsedag in Heeze. En dat van binnenuit door mee te doen aan de optocht met de Lambrekvrienden. Zij bouwden de wagen ‘Corsokoorts’ nav een krantenkop over het bloemencorso in Zundert. Ze eindigden daarmee op een mooie vijfde plaats.

Corsokoorts - Lambrekvrienden Foto © Bert Keet

Corsokoorts – Lambrekvrienden Foto © Bert Keet

Klik HIER voor een mooie fotoreportage van Omroep Brabant. Een mooie ervaring. Een optocht met heel veel figuranten. Ruim 1500. En dat is dan meteen het grote verschil met de optocht in Zundert. En de materialen van de wagens natuurlijk. Geen dahlia’s in Heeze – nou ja, geen echte – wel reusachtige namaak-bloemen op de wagen van de Lambrekvrienden. De sfeer in Heeze en Zundert is heel vergelijkbaar. Over Zundert schrijf ik de volgende dagen vast wel meer.

Nu nog even wat tijd vrijmaken om op wat onbeantwoorde werk-emails te reageren. En de administratie bijwerken. En nog een laatste opmerking: ik was afgelopen maandag op controle bij de cardioloog. Ik voel me prima, een beetje hoge bloeddruk – wat wil je ook na zo’n feestavond in Heeze met de nodige biertjes en spanning voorafgaand aan de jury-uitslag – dus een nieuwe afspraak gemaakt – volgend jaar begin september.

Advertenties