Tags

, , , , , , ,

Ruim twee weken geleden arriveerde ik vanuit Nederland in Mekelle – in het noorden van Ethiopia. Opnieuw een internationaal Umoja kamp met ruim tachtig getalenteerde jongeren. Het hotel waar we verbleven had speciaal voor ons WIFI aangeschaft. Dat leek een goed plan van het hotel-management. Maar de werkelijkheid pakte toch anders uit. Heel veel stroomuitval – in het hotel en in de stad. Soms wel tien keer per dag / avond. Dan werkt ook internet niet. Heel af en toe – in een spaarzaam vrij moment – kon ik whatsappen maar inloggen op Facebook of het nieuws op nu.nl lezen was meestal onmogelijk. Bloggen schoot er dus totaal bij in.

Ik ben terug

Ik ben terug

Een uurtje geleden ben ik in Addis Ababa aangekomen. We verblijven daar altijd in het KZ-Hotel, op slechts vijf minuten rijden van het vliegveld. En één van de prettige zaken in dat hotel is de beschikbaarheid van internet. Ik heb de krant van vandaag al een beetje gelezen – dat was ook twee weken geleden. Ik heb trouwens geen letter gelezen de afgelopen weken – niet in een boek, niet in een tijdschrift, geen blogs en geen internet-kranten – te druk met mijn werkzaamheden. Ik heb wat in te halen de volgende dagen. En daar verheug ik me op.

Eerst maar eens wat foto’s selecteren. Een paar nieuwe foto-mapjes aanmaken op mijn Facebook-pagina van het succesvolle kamp en de zeer goed ontvangen voorstellingen. Ik ga daar vast de komende dagen wat over schrijven. Straks nog uit eten met Hanneke en Jean Jacques in een Italiaans restaurant in Addis. Morgen ga ik proberen om een resident-visum te bemachtigen op de Mozambikaanse ambassade en eind van de week weer naar huis. Terug naar mijn liefje … vijf weken zonder elkaar is toch wel heel erg lang.