Tags

, , , , ,

Meer dan vier weken heb ik geen boek aangeraakt. En dat gebeurt maar heel zelden. In Nederland heb ik nog één boek gelezen op mijn e-reader. ‘Portret van een spion’ van Daniel Silva. Een beetje een tegenvaller, een magere *** 3 sterren op mijn persoonlijke ranking. Verder las ik de papieren krant, tijdschriften en in Ethiopia heb ik helemaal niets gelezen. Ik heb de paar schaarse vrije uren doorgebracht met het eerste seizoen van ‘Bron/Broen’ (The Bridge). Een prima Zweeds/Deense politieserie. Erg van genoten.

Nu ik weer thuis ben, heb ik weer zin en tijd om te lezen. Ik begon gisteren aan de jaarlijkse ‘Vrij Nederland – Detective en Thrillergids’. Mooie stukken over oa een vergeten gijzeling in Scheveningen in 1974 en een groot stuk over ‘De Officier’ (Robert Harris) – volgens Vrij Nederland de thriller van het jaar. Door deze artikelen kreeg ik zin in een thriller. Ik had het boekenweekgeschenk ‘Incendio’ op mijn e-reader. Nauwelijks 95 pagina’s dik dun. Ik heb nooit eerder iets gelezen van bestseller-auteur Tess Gerritsen.

Incendio - Tess Gerritsen

Incendio – Tess Gerritsen

Violiste Julia is getrouwd met Rob en heeft een dochtertje van drie jaar oud, Lily. Tijdens een trip in Rome vindt ze een oud muziekboek in een antiquariaat met daarin een muziekstuk ‘L’Incendio’ door L. Todesco. Als violiste is ze er direct door geïntrigeerd. Zodra ze het muziekstuk thuis speelt gebeuren er echter opeens gruwelijke dingen. Volgens Julia is het muziekstuk de bron van alle kwaad en ze gaat op onderzoek uit. Ze kan niemand meer vertrouwen.

Een prettig, goed geschreven boek(je). Bijna filmisch. De gebeurtenissen volgen elkaar in sneltrein vaart op. Misschien zelfs wel iets te veel. Ik denk dat ze materiaal had om minstens het dubbel aantal bladzijden te vullen. En wat een bijkomend pluspunt is van dit boekje … het leent zich prima tot een avondje vertellen voor Isabel. Het was dan ook bijna middernacht dat ik het licht uitdeed. Nu gauw op zoek naar een volgend boek …