Tags

, , ,

Ze zeggen dat mannen van nature ‘jagers’ zijn. Dat zou me vandaag goed van pas komen want wat heb ik een hekel aan de kippen van de buren. Sinds ik terug ben zie ik met grote regelmaat een stuk of vijf kippen rondscharrelen in onze tuin.

Jardim Casa Schyvens

Jardim Casa Schyvens

Natuurlijk zie je geen kip op bovenstaande foto’s. Ze maken zich gauw uit de voeten als een van ons de tuin in komt. Meestal met geklap in onze handen en licht geschreeuw. Vanmiddag loop ik de tuin in om bieslook te plukken voor de maaltijd-salade die ik in gedachte heb. Vergeet het maar. Geen bieslook meer te bekennen. Enkel wat zielig stronkjes – restanten. Volgens Todinho hebben de galinhas van de buren alles weggepikt. Net als de vijfentwintig jonge sla-plantjes. Stomme beesten. Ik heb Todinho naar de buren gestuurd met de boodschap dat ze hun beesten moeten kortwieken. Of dat veel helpt, betwijfel ik ten zeerste.

Maar goed … het is prachtig weer – ruim 38c vandaag, de salade smaakte nog steeds prima ook zonder bieslook en ik heb een dagje mijn verstand verlezen – zo noemde mijn moeder dat vroeger. Vanochtend begonnen aan de nieuwste Lee Child – ‘Persoonlijk’ – een Jack Reacher thriller. Ruim vierhonderd bladzijdes. Een page turner. Nog veertig pagina’s te gaan na het schrijven van dit stukje. Eén van de beste uit de serie. Morgen weer een gewone dag met boodschappen doen en koken, een paar verslagen afwerken en een begin maken met de verwerking van ruim honderd enquêtes.

Advertentie