Tags

, , ,

Ergens in de buurt moet hij te vinden zijn … onze kruiwagen. Voor de tweede keer in ruim twee jaar dat we hier wonen, is er iets gestolen. Dat is eigenlijk verbazingwekkend weinig. Afkloppen dus. Maar het feit dat er iemand – waarschijnlijk meerderen in onze tuin zijn geweest – is minder goed nieuws. Onze kruiwagen is gestolen.

Hoe kan ik een foto plaatsen van een kruiwagen die we niet meer hebben?

Hoe kan ik een foto plaatsen van een kruiwagen die we niet meer hebben?

En Todinho weet heel zeker dat beide poorten afgesloten waren. Dus zijn de insluipers over het hek geklommen of over een muur gesprongen via de buren. Het onweerde ontzettend hard die nacht, veel donder en bliksem. We hebben dus niets gehoord. Een jaar geleden is er een gasfles gestolen uit de keuken van onze hulp. Al bij al … kleinigheden. Is het hier onveilig in Jardim? Nee, ik blijf zeggen dat ik me hier veilig voel. In Bergen op Zoom is twee keer onze auto gestolen en hadden we inbraak zowel in ons schuurtje als één keer in huis.

Gevaarlijker is het verkeer. Ik schreef er al eerder over. Zondag is de hoogzwangere schoonzus van Todinho aan de dood ontsnapt. Een gebroken voet en pijn in haar rug is alles. Ze ligt ter observatie in het ziekenhuis van Maputo. Tien doden nadat het busje waar ook zij in zat een klapband kreeg. Het busje raakte vervolgens een vrachtwagen. Klik HIER voor een foto op een Mozambikaanse nieuws-site.