Tags

, , , , , ,

Bijna twee weken uit huis geweest. Vannacht weer thuisgekomen in Maputo. “Het is stil aan de overkant” laat Cis weten op mijn Facebook-pagina. Ja, dat is waar. Het is, zoals ik vorige week al schreef, een verblijf geworden – met familie-verplichtingen – in Tete zonder internet. En ik ben er ook niet op zoek naar geweest. Mijn mobiel-vodacom-modem kreeg ik niet aan de praat. En mijn gsm verbind ik met opzet niet met internet – te duur. Enkel als er wifi voor handen is, kan ik mijn mails checken op mijn mobieltje.

Heb ik iets gemist? Waarschijnlijk wel maar ik kan de voetbal- / wieler- /schaats-uitslagen ook nu nog terug vinden op internet. Ook de toestand in de wereld kan een weekje zonder mij. En mijn 89 emails bevatten niet heel veel nieuws, meestal updates en nieuwsbrieven. En de persoonlijke emails probeer ik vandaag te beantwoorden.

Brug in Tete

Brug in Tete

Ik dacht afgelopen dagen wel regelmatig: daar kan ik over bloggen. Ik maakte dan een aantekening in een klein schriftje. Mogelijk werk ik een aantal van die onderwerpen later nog uit. Ik ga zeker een blog besteden aan de vijf boeken die ik heb gelezen. Want daar had ik uitgebreid de tijd voor. Dus even zonder internet is ook wel eens fijn.

Nu weer terug naar de realiteit. Boodschappen doen want de ijskast is leeg. Mijn koffer uitpakken. Geld wisselen. Naar de bank om een nieuwe rekening te openen. Een paar afspraken regelen voor volgende week. Mijn bureau-lades opruimen of op zijn minst reorganiseren. Wat foto’s van afgelopen dagen op Facebook plaatsen. Nou, zoals je ziet … heel gewone zaken.