Tags

, , , ,

Het is niet voor het eerst dat ik schrijf over mijn ergernis dat zaken kapot gaan. Het lijkt wel of sommige producten gemaakt zijn om na korte tijd stuk te gaan. Ik had het hier al eerder over de televisie die nauwelijks zes jaar oud was en het begaf. Dat in tegenstelling met de televisie die we daarvoor hadden. Na twintig jaar hebben we een nieuwe gekocht maar hij deed het nog steeds. Isabel heeft twee mobiele telefoons. Twee verschillende providers in Mozambique. Een 82-nummer (Mcel) en een 84-nummer (Vodacom). Zij heeft respectievelijk een Samsung Galaxy SIII en een Samsung Galaxy SIV.

Een vroegtijdige dood of toch nog niet?

Een vroegtijdige dood of toch nog niet?

Ze hebben beide kuren, om het voorzichtig uit te drukken. De batterij van de SIII lijkt wel uitgezet / opgeblazen. En het toestel wil dan ook sinds vorige week niet meer opstarten – wat ik ook probeer. Op internet heb ik ondertussen gelezen dat dit een veel voorkomende productie-fout is. Ik ben benieuwd of de garantie nog telt, daar moet ik nog voor wachten tot ik weer in Nederland ben. Het andere toestel kan plots van ‘volle batterij’ in ‘lege batterij’ veranderen. Het maakt het humeur van mijn geliefde er niet beter op. Afkick-verschijnselen van een smartphone-verslaafde. Als je dus geen antwoord krijgt van haar op sms’jes of whatsapp, dan weet je hoe dat komt.

En sinds gisteravond is mijn nieuwe e-reader ‘Tolino’ in een eeuwigdurende slaapstand gesukkeld. Grrr. Wat ik ook probeer, hij reageert nergens meer op. Zelfs niet op de truck met de omgebogen paperclip. Ook voor dit toestel ga ik in juni proberen de garantie te gebruiken. Ik was even bevreesd dat ik tot dan geen Nederlandstalige boeken meer zou kunnen lezen. Gelukkig kreeg ik mijn oude be-book weer aan de praat. Al vertoont ook dit beestje mankementen.

Ik ben voor duurzaamheid, vervangbaarheid etc. Ik lees over ‘geruchten’ dat sommige producenten bewust de levensduur zouden beperken. Wat ervan waar is, weet ik niet. Wel weet ik dat heel veel ‘goedkope rommel’ die je hier koopt van Chinese makelij is. Namaak-merken. De Galaxy SIII heb ik bij de MediaMarkt gekocht en mijn e-reader bij mijn geliefde boekhandel in Bergen op Zoom. Dit is vast een herkenbare ergernis. Of niet?