Tags

, , , , , , , , , ,

Niet echt één ding, één onderwerp. Zomaar wat gedachten over van alles.

– Ik vind dat Bram van Oijk (GroenLinks) het prima heeft gedaan. Zachtaardig, duidelijk, niet op de man. En dat Jesse Klaver klaar is om het stokje van hem over te nemen. Ambitieus en scherp. De Volkskrant noemde hem ooit ‘Het slimme prinsenkind’. Tijd om de idealen van GL te realiseren: Goede zorg, schone energie, meer werk en eerlijk delen.

– In tegenstelling tot de voorbije weken lees ik heel wat minder. Een paar bladzijden per dag. We zijn wel aan een nieuwe serie begonnen. ‘Salamander’. We zijn gevorderd tot aflevering acht. Wij zijn – net als heel veel anderen – ‘binge watchers‘. Meer afleveringen van een serie achter elkaar kijken. Aan deze manier van series kijken wordt de naam ‘binge watching’ toegekend.

– Mijn zelf-gemaakte minestrone soep kreeg de volle waardering, ook van mijn lieftallige echtgenote.

Minestrone Casa Jardim

Minestrone Casa Jardim

De schat blijft echter zeggen dat ‘soep’ een starter is en geen volledige maaltijd. Maar na twee borden van mijn minestrone kon er geen hapje van een sobremesa (toetje) meer door haar strotje. Haha.

– De dagen zijn nu echt korter. ’s Morgens als de wekker afloopt (6u) moeten we nog een half uur de lichten in huis aandoen. En als Isabel klaar is met haar werk (17u) wordt het heel gauw daarna donker. De lange, zomerse avonden met daglicht … het blijft één van de zaken die ik het meest mis in Mozambique.

– Ken je De Speld? Vast wel. Zij plaatsen dagelijks één of twee van hun stukjes op Facebook. Ik vind dat leuk. Heel vaak geestig. Ik zou best op zo’n redactie willen werken. Lijkt me wel wat.

– Vijftien jaar geleden startte ‘Shakespearement’ in Zundert. Het begin van zeven, onvergetelijke weken. We misten tijdens het openingsweekend heel veel toegezegde publiciteit omdat in Enschede een vuurwerkfabriek ontplofte. Lees HIER een artikel over Shakespearement in Trouw.