Tags

, , , , ,

Vanochtend viel de stroom uit om 08.19u. Dat is niet heel vreemd. Dat gebeurt wel vaker. Het is wel de derde of de vierde keer in minder dan een week. Best wel vervelend maar het went … nou ja … de ergernis blijft.

zomaar

Zomaar wat gedachten … Het is nog vroeg in de ochtend. Isabel heeft de auto meegenomen naar haar werk. Ik blijf thuis en heb geen flauw idee wat ik vandaag wil doen. Lezen? Mijn administratie bijwerken? Een stukje schrijven bij een tekening van Fleur? Een map maken met informatie over de vakantie-reis naar Europa.? Niet voor mezelf maar voor mijn reisgenoten. Een stroomstoring is daarbij niet voorzien. Nog geen probleem. Het is ondertussen 10.19u.

Zomaar … Ik pak mijn boek. Ik ben bijna op bladzijde 100 van ‘Vele hemels boven de zevende’. Mooi boek. Elk hoofdstuk een nieuw ik-personageIk zit ongemakkelijk. Ik ga even op bed liggen met mijn e-reader. Het is 11.21u. Ik schrik wakker. Ik zweet. Er is nog steeds geen elektriciteit. Ik ben in slaap gevallen. Ik besluit om iets anders te doen dan gepland. Ik moet wel. Ik smeer een boterham. Ik zoek mijn vodacom-modem. Een externe mogelijkheid om toch te internetten. Het is 12.36u. Ik ben online.

Wat nu? Niets natuurlijk. Ik lees twee mailtjes. Er is nog steeds geen stroom. Ik smeer nog een boterham. Ik lees twee hoofdstukjes in mijn boek. Ik reorganiseer mijn bureau, nou ja – twee lades. Ik besluit om ook de boekenkast op te ruimen. Het is 14.56u. Nog steeds geen elektriciteit. Dat begint een klein beetje een probleem te worden. Niet voor mezelf maar voor het vriesvak. Ik kijk het nog even aan. Iets anders zit er niet op.

Zomaar … Zal ik de laatste 28% van de laptop-batterij gebruiken om alvast iets te schrijven voor mijn blog? Nee, doe maar niet.

Zomaar … ik duik de keuken in. We hebben heel veel vers fruit. Ik maak alvast een fruitsalade op z’n Mozambikaans. De stukjes fruit snij ik heel veel kleiner dan in een gewone Nederlandse fruitsalade. Ik kook vanavond op z’n Indonesisch, met pisang goreng. Het is 15.34u. Nog steeds geen elektriciteit.

Zomaar … Het is een lange dag. Ik doe van alles maar ik kan bij niets mijn gedachten bij houden. Geen focus. Een paar hoofdstukjes van mijn boek. Een beetje rommelen in mijn administratie. En dan … ‘ploep’ … 15.49u. Ik hoor overal in huis ‘piep’, ‘poing’. ‘tuut tuut’ … de stroom is terug. Zomaar … onverwacht.

Ik kan nieuwe plannen maken. Ik print heel veel documenten. In gedachten ben ik alweer in Italië. Ik krijg maljes en whatappjes. “Jules is jarig. 32 alweer. Proficiat. Mijn Pinkster-zoon”. Dankjewel. Isabel belt dat ze verlaat is.

Zomaar … een dag die anders verloopt dan ik eerst in gedachte had. Eigelijk zijn dat de meeste dagen in Mozambique. Morgen weekend. Wat is ‘Pinksteren’ ook alweer in het Engels en het Portugees?

Het is niet echt een stukje … zomaar … morgen weer een dag.

Advertenties