Tags

, , , , , ,

Ik mag niet liegen, zegt mama. Dat vind ik moeilijk, niet liegen. Want mijn mama liegt ook. Over papa. En dat vind ik stom van haar. Ik ben bijna jarig. Maar als ik daarover begin, hoor ik mama zuchten. Ik ben jarig op 2 juli. Dat heb ik zelf uitgekozen. Ik word tien dit jaar. Dan ben ik een tiener en dan beslis ik zelf waar ik wil wonen. Dat hoop ik toch. Als ik jarig ben krijg ik weer een gekke verjaardagskaart van papa. Dat hoop ik toch. Ik heb mijn papa al drie jaar niet meer gezien. Mama zegt dat hij ons niet wilt zien. Ik denk dat ze liegt. Mijn papa woont in Nieuw Zeeland. Hij zegt dat hij nu mijn tegenvoeter is. Dat vind ik een tof woord. Tegenvoeter.

Bij oma mag ik soms skypen met papa. Oma is zijn mama. Dan is hij net wakker en dan is het bij ons nog de vorige dag. Of bij papa is het al de volgende dag. Dat zegt hij dan. Papa woont samen met Fleur. Ik heb haar nog nooit in het echt gezien. Wel op skype. Ze heeft heel mooi haar. Rood. Rood is mijn lievelingskleur. Zij kan heel goed tekenen en ze maakt kunstwerken met zand en dingen uit de natuur. Zij heeft vorig jaar een tekening gemaakt van papa. Voor mijn verjaardag. Dat was hun cadeautje voor mij. Ook de enveloppe heb ik bewaard. Met postzegels uit Nieuw Zeeland. Ik vind het fijn dat papa de tekening heeft opgestuurd en niet heeft gemaild. Opgestuurde dingen zijn veel mooier.

'Papa in Nieuw Zeeland' - tekening van Fleur

‘Papa in Nieuw Zeeland’ – tekening van Fleur

Ik vind de tekening van papa heel erg grappig. En dat er 6 staat is een grapje. Omdat hij mijn tegenvoeter is. Ik moet het omdraaien en dan begrijp je beter dat ik 9 ben geworden. De zwemvliezen en de duikbril staan op mijn verlanglijstje dat ik vorig jaar heb gemaild naar Nieuw Zeeland. Misschien moet ik dat ook opsturen. Dat lijstje bedoel ik. Ik denk dat papa ook graag een brief krijgt met echte postzegels. Het zand heeft Fleur bedacht, denk ik. En ik word blij als ik de zee zie. Ik denk niet dat zij dat weet. Dat is toeval.

Ik ben niet echt jarig op 2 juli. Dat heb ik zelf uitgekozen. Samen met papa. Ik wil niet jarig zijn op mijn verjaardag. Dat is 25 december. De stomste dag van het jaar om jarig te zijn. Een kinderfeestje op 25 december mag nooit. Trakteren op 25 december mag nooit. Cadeautjes krijgen kun je niet tweemaal op één dag doen. Je kunt niet buiten spelen op 25 december. In Nieuw Zeeland wel. Papa zat in zijn zwembroek en Fleur had ook heel weinig aan toen we vorig jaar hebben geskypt op 25 december. Bij ons. Bij papa was het al 26 december. Ik vind 2 juli een mooie dag om jarig te zijn. Het is mijn tegen-verjaardag-dag. Dat woord heb ik zelf uitgevonden. Ik vier mijn verjaardag dit jaar al voor de vierde keer op 2 juli. Met veel vriendinnen. We gaan naar Aqua-world. Dat weten zij nog niet. Mama ook niet maar dat vertel ik wel als ze een keertje blij is. Ik vind  zeggen dat ik 2 juli jarig ben niet liegen. Dat is gewoon een verandering zoals mama ook doet. In haar paspoort staat dat ze Henriette Sophia heet.  Maar ze heeft zelf besloten dat ze Jasmine heet.

Nog een paar dagen geduld en dan komt er vast een kaart van papa. Nou ja, van Fleur eigenlijk. Als ik daar ga wonen dan zeg ik dat ze mijn tegen-mama is. Dat woord heb ik ook uitgevonden.

————————–

Tot zover een kort verhaal bij bovenstaande tekening. Tiny van Tinyblogt deed vorige week een oproep. Een vriendin van haar (Fleur) is bezig met haar master Illustratie aan de Kunstacademie in Gent. Momenteel is ze bezig met haar masterproject. Dat gaat over de persoonlijke visie die ieder mens heeft op een kunstwerk. Als je een schilderij toont aan een groep van 20 man, dan is de kans groot dat iedereen daar een andere visie over heeft. Omdat ze dit een interessant gegeven vindt, wil ze dat principe toepassen op haar eigen prenten. Ze zoekt teksten hij haar illustraties. Ik deed er graag aan mee. Op Facebook kun je er meer over lezen. Klik HIER.

En ik kreeg zin in meer. De teksten voor Fleur mochten maximaal 700 woorden bevatten. Ik heb meer geschreven over dit meisje. Zij heet Boris. Lees maar. Klik HIER.