Tags

, , , , , , , ,

Heel af en toe schrijf ik iets over andere blogs die ik volg. Twee van de blogs die ik trouw lees zijn GoYvon en BeSabine. En wat wil het toeval? Sabine is gastblogger bij Yvon. Klik HIER. Twee Nederlandse dames die respectievelijk in China en Colombia wonen. Zij schrijven zeer geanimeerd over hun dagelijks leven. Hun blogs zijn een mooie mix van een reisblog en human intrest.

© BeSabine - Mijn leven in Colombia

© BeSabine – Mijn leven in Colombia

En ze hebben nog iets gemeen. Zij plaatsen heel veel foto’s bij hun verhalen. Erg mooi. En net als heel veel mensen weet ik nauwelijks iets van Colombia. Ja … FARC natuurlijk en drugs en dat Bogotá de hoofdstad is. Veel verder kom ik niet. En ik denk dat ik het land op een blinde kaart kan aanwijzen.

Ik had een tijdje een Noorse collega – Fabiola. Zij kwam uit Colombia en vertelde heel af en toe iets over haar familie. Maar dat is alles. Sabine schrijft zo aanstekelijk over het land van haar geliefde – haar nieuwe vaderland – dat Colombia met grote sprongen is opgerukt in de top 10 van mijn wensenlijst. Noem het gerust bucket list.

Neem een kijkje op haar site en leer dat Zuid Amerikaanse land kennen door de ogen van Sabine. Zij legt het zelf uit als volgt: “De knoop was doorgehakt: op 31 december 2014 vloog ik mijn grote liefde achterna. Bestemming: Colombia. Emigreren, mijn nieuwe leven, aarden in deze voor mij nieuwe wereld, welke emoties, gedachten en gevoelens daarbij komen kijken en alles wat mij nog meer bezighoudt: je leest het hier.”