Tags

, , , ,

Het is weer september. In de persoonlijke agenda betekent dat: ‘Bloemencorso Zundert‘.

Corso Zundert viert Vincent

Corso Zundert viert Vincent

De eerste zondag van september. Voor de volgers die onlangs hebben aangehaakt … het is een jaarlijks terugkerend virus. De corsokoorts. Besmettelijk zodra je het een keer van dichtbij hebt meegemaakt. Wees dus gewaarschuwd.

Nog vijf dagen. Er wordt koortsachtig (’n woordspeling, zoals je begrijpt) gewerkt in de twintig bouwtenten. En ook op de bloemenvelden is het een drukte van belang. Zundert hangt ondertussen vol met de buurtschap-vlaggen. Een zeer feestelijk gezicht. Meestal heeft het grootste dahlia-corso van de wereld geen thema. Dit jaar wel. “125 jaar inspiratie. Corso Zundert viert Vincent.” En zoals je waarschijnlijk weet is Vincent van Gogh in 1853 in Zundert geboren. Dit jaar herdenkt de wereld het 125e sterfjaar van Zunderts beroemdste zoon.

Nog vijf dagen en dan trekt de optocht weer de straten. Samen met de beste muziekkorpsen uit Nederland en Vlaanderen. Twintig praalwagens gebouwd door twintig buurtschappen. Een streling voor het oog. En al dat moois mag ik (alweer) aan elkaar praten. Samen met Ton. En veel collega’s op de andere vijftien omroeppunten. Wij staan op de markt. De plaats waar op zondagmiddag de Zundertse Jubel te horen valt als Ton de woorden “Jullie mogen stoppen” uitspreekt. Het winnende buurtschap valt elkaar in de armen. Een uitzinnig gevoel van trots en blijdschap. Zij hebben het corso gewonnen. Maar voor het zover is moet er nog hard gewerkt worden. Hier en daar nog wat lassen. Plakken. Schilderen. En vanaf vrijdag wordt er getikt. De honderdduizenden dahlia’s (per wagen) worden stuk voor stuk op de wagen gespijkerd. Een spijker door het hart van de bloem en tikken maar.

Ik ga er de volgende dagen nog meer over vertellen. Graag tot ziens in Zundert. Hier alvast de promo.