Tags

, , , , ,

Maputo businesss

Maputo business

Ik maak er geen prijsvraag van. Maar heb je enig idee wat je hierboven op de foto ziet? Natuurlijk een boom. Uitgehold door de tijd. Een grote steen tegen de boom en een jongen op die steen. Een man met een hoed. Een man met een papier in zijn linkerhand. Rotzooi in de goot. Een blauw zeil. Een licht blauw kraampje. Zon en schaduw. Ja, het is heet in Maputo. Al een idee wat deze mensen daar doen?

Ik antwoord zelf. Ze schuiven aan om een kopie te laten maken van een of ander document. Of een pasfoto. Dit kraampje staat diagonaal tegenover de kantoren van de immigratie-autoriteiten. Een soort ‘last minute copy centre‘. Altijd weer een drukte van belang bij dit kraampje.

Ik ben weer begonnen aan de jaarlijkse martelgang om mijn verblijfsvergunning te verlengen. Een lijdensweg die eindigt met het betalen van bijna 500 euro’s. Eerst moeten de juiste documenten worden ingediend. Het begint met de aanschaf van ‘pedido de autorização de residência para estrangeiros’. Een formulier dat moet worden ingevuld en later moet gelegaliseerd worden. De nodige kopieën van diverse documenten inclusief vertalingen en legaliserings-stempels vervolledigen dit proces. En dan is het nog afwachten wat ze er van vinden? Ik heb nog iets minder dan drie weken om alles in orde te brengen. Zonder te overdrijven kan ik zeggen dat dit een dagtaak is. Ik hoop dat ik hier niet nogmaals over zal berichten. Dat zou betekenen dat alles ‘vlot’ verloopt … cross fingers !!!