Tags

, , , ,

Er zijn maar weinig dagen in een jaar dat ik niet naar nu.nl surf. Het is mijn vaste startpagina om het Nederlandse nieuws te volgen. Daarna kijk ik nog even naar de startpagina’s van De Volkskrant, De Standaard, Knack en Voetbal International.

Nu.nl op 7 oktober 2015 10.04am

Nu.nl op 7 oktober 2015 10:04 am

De kopjes die zij gebruiken vertellen meestal het volledige nieuwsbericht. Vaak is het niet nodig om het hele artikel te lezen. Wat staat er bijvoorbeeld nu op de voorpagina? Zie foto.

D66 wil reclame bij publieke omroep beperken. Dat lijkt me een goede zaak. Ik ben verbaasd dat 10% van de zendtijd besteed mag worden aan reclame. Ik erger me dood aan de eindeloze herhaling van dezelfde ster-spotjes voor oa brillen en hoortoestellen. Bij de ‘commerciële zenders’ weet je dat. Dat zijn hun basis-inkomsten.

VVD pleit voor ‘pooierboy’ als nieuwe term ‘loverboy’. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen.

Bram van Ojik eerste Nederlandse migratiegezant. De oud fractievoorzitter van GroenLinks heeft snel een interessante job te pakken. Lijkt me. Ik ben benieuwd of hij enkel ‘regeringsbeleid’ moet propageren in het buitenland of dat hij een eigen invulling / mening mag hebben.

Verder lees ik natuurlijk over de onrust in het Drentse Oranje. Over de never ending story of Sepp Blatter – dat mag ook geblokt worden (zie mijn blog van gisteren). Over de start van de kinderboekenweek. En nog allerlei sportnieuws dat ik graag volg.

In Maputo gaat het veel over de jongste politieke spanningen tussen Frelimo en Renamo waarbij opnieuw doden zijn te betreuren. Het water-probleem in Maputo is nog niet opgelost maar verdwijnt naar binnenpagina’s van de krant. Ook de spectaculaire prijsstijging van brood houdt de gemoederen bezig. Van 5 metacais naar 7 metacais. Een verhoging van maar liefst 40%. Een paar jaar geleden liep dat uit op rellen – ook met een paar dode demonstranten tot gevolg.

Veel persoonlijk nieuws heb ik niet. Of het moest zijn dat ik straks het mooie boek ‘En uit de bergen kwam de echo’ zal uitlezen. En dat ik vanmiddag lunch en bijpraat met Per op een terras in Matola.