Tags

, , , , , , , ,

Nee hoor, wij zijn thuis in Maputo. Maar we zijn onderweg in 2016.

Gelukkig Nieuwjaar

Gelukkig Nieuwjaar

Het oude jaar dat we eindigden in Hotel Cardoso met een mooi feest met lieve vrienden. Lekker eten en spectaculair vuurwerk boven de baai. Wakker worden in het nieuwe jaar en bijna linea recta naar het volgende feest. Nieuwjaarsdag bij de familie in Mozal. Ook dat werd weer een latertje. En ik was de BOB. Twee dagen na elkaar hebben we het ’s morgens licht zien worden. Leve het lange weekend.

En op zaterdag hadden we een eerste afspraak met Benny. Een vakman. Een lokale schrijnwerker gespecialiseerd in keukens. Hij maakte al eerder kasten en een bureau voor ons. En nu wacht hem een grotere klus. Een nieuwe keuken. Ik heb er nog niet eerder over geschreven maar we hebben een huis met tuin gekocht. In Matola. Met een beetje goede wil kun je dit huis een bungalow noemen. Er heeft nog nooit iemand in gewoond. Het huis is dus nog niet helemaal af. Een jong echtpaar had mooie dromen maar hun sprookje liep op de klippen. Zij moesten hun huis en tuin verkopen. Wij zijn de gelukkigen. We hebben Dona Sandra een mooie Kerst bezorgd – denk ik toch. Laat ik maar niet teveel uitweiden over de vele uren die ik heb doorgebracht in allerlei kantoren zoals makelaars, banken en notarissen. En ik nog maar halverwege, maar dat terzijde. We hebben het ‘eigendomsbewijs’ in handen en daarmee kunnen we doen en laten wat we willen. Dus ook hier zijn we onderweg. Nog veel werk voor de boeg maar ergens in de komende maanden (mei – juni) gaan we verhuizen.

En ik ben mijn zesde jaar in gegaan met dit weblog ondanks grote problemen met mijn laptop.

Mijn MacBook Pro loopt vast

Mijn MacBook Pro loopt vast

Een grote ergernis. Ook in oktober had ik er last van. Zonder enige aanleiding begint het scherm te trillen met een blauwe kleur – zoals op de foto. Soms splitst het scherm op in twee delen. Soms slaat mijn laptop helemaal op zwart. Ik heb soms tien pogingen nodig om hem weer aan de praat te krijgen. Ik kom er niet achter wat er aan de hand is. Een overvol werk-geheugen? Het apparaat wordt erg warm en daar zijn de temperaturen in Maputo niet behulpzaam bij. Heb ik een virus? Ik weet het niet. Is het toestel of de soft- en hardware te oud? Ik heb al zoveel mogelijk overgeschreven naar externe schijven. En ik heb de nieuwste versie van Mcafee aan geschaft. Het is vervelend want ik heb werk te doen en door die ernstige storingen raak daarmee achterop. Ik gebruik nu het tablet van Isabel wat vaker om het nieuws te volgen maar het blijft onhandig. Het gaat nu alweer een uurtje goed, laten we hopen dat het nog even goed blijft gaan. Want de aanschaf van een nieuwe laptop zit er voorlopig niet in. Eerst maar eens een nieuwe ijskast en fornuis uitzoeken. En het nieuwe huis voorzien van airco’s. Morgen op zoek naar een aannemer, een schilder, een loodgieter … ja … we zijn onderweg. Ook voor alle lezers … een wondermooi, gezond en vreugdevol 2016.

Advertenties