Tags

, , , , ,

Alweer een nieuwe ervaring. Ik gebruik een pen met een rubber-dopje aan het eind. Een soort gummetje. En daarmee typ ik dit stukje. Op een Samsung tablet. Ik had het al wel eens anderen zien doen maar vond het toch een soort aanstellerij. Maar het is best wel handig. Dus geen geklaag meer over dikke, zweterige vingers.

stylus_pen_ipadEen samenvatting  van de afgelopen dagen. Een gezellig verrassingsfeest. De jarige Jane (25) was totaal overdonderd dat ruim tachtig mensen in ‘blauw en wit’ op haar zaten te wachten. Zondag was ‘Valentines Day’. Daar kom je hier in Mozambique niet onderuit. Alhoewel ik het grote commerciële onzin vind. Dus een cadeautje voor het meisje en ik kreeg zelf een Aziatisch beeld. Lief van haar. Maar verder was het vooral een dag om water te vinden. We zijn in Jardim aan dag zes begonnen zonder water. Nog vier te gaan. Dat is dus jerrycans vullen bij het nieuwe  huis en zuinig aan doen.

Over de verbouwing gesproken: we zijn in de fase beland van ‘zwarte pieten’. Niet de hulpjes van de Sint maar wel de verantwoordelijkheid bij de ander te leggen. Bij de opzichter / coördinator, bij de uitvoerders, bij de opdrachtgever? Vermoeiend spelletje. En dit hoort er hier bij. Ik had het kunnen verwachten. Wie doet de afwerking? Wie ruimt de troep op – bouwafval,  stenen, kromme spijkers, hout, hoopjes cement her en der verspreid?  Wie doet de vervelende afwerkklussen? Ik houd de hand (voorlopig) op de knip. Ik wacht met de laatste betalingen. Doe ik dat niet dan zijn de vogels gevlogen. Het blijft een oefening van balanceren tussen vriendelijk zijn, boos zijn, op mijn strepen gaan staan en nog wat van dat soort zaken. De metselaars verwachten eind deze week klaar te zijn. De schrijnwerker en dakpannen-mannen ronden hun job af voor 26 februari. Dat is de afspraak. Maar dan zijn we er nog niet. Er moet nog getegeld en geschilderd worden. De keuken en inloopkast zijn nog niet klaar. Een deel van de elektriciteit moet uitgebreid worden .. enzovoort. Kortom … Koen ga terug naar je uitgaven-boek en leg er het budget nogmaals naast. En mogelijk moet ik een echt gummetje gebruiken en een paar zaken van het wensenlijstje schrappen / uitgummen. Wordt vervolgd … dat zal wel duidelijk zijn.

Ps. Zo’n pen met gummetje schijnt ‘stylus pen’ te heten. Weer iets bijgeleerd.