Tags

, , , , , , , , , , , ,

Het jaar is halverwege. We zijn aan de tweede helft van 2016 begonnen. Rondom het nieuwe jaar zijn we vaak bezig met terugkijken en vooruit kijken. Plannen maken. Goede voornemens. En meer van dat soort zaken. Dat kan ook halverwege het jaar. Ik zit al een tijdje te piekeren over kort. Ga ik daar mee door of stop ik ermee? Weet U niet wat kort is? Hierboven in de menu-balk staat een link naar kleine, dagelijkse weetjes. Geordend per jaar. Elke dag iets kort, in één regel. Een paar korte zinnetjes.

Of iemand daar ooit naar kijkt? Ik heb geen flauw idee. Ik betwijfel het. De link naar ‘Over Koen’ wordt geregeld aangeklikt. ‘Boeken’ ook denk ik. En mogelijk ook ‘Koen op Reis’. De rest nauwelijks, denk ik.

Ik zit dus een beetje na te denken over deze extra pagina’s. Ga ik daar mee door of niet? Ik besluit om er vandaag iets over te schrijven. Maar er moet wel een foto bij dit stukje. Dat doe ik namelijk bij elk stukje. Ik google ‘kort’ en zoek naar afbeeldingen. Hahaha. Heel veel foto’s van korte rokjes. Rokjesdag en dergelijke. En nog een paar andere associaties zoals ‘geld tekort’ met lege portemonnaies. Ja, dat wordt het … een foto van een kort rokje.

Isabel in Hermanus

Isabel in Hermanus

Een foto van onze korte – ik begin te overdrijven met dit woord., sorry – vakantie in de Western Cape (Zuid Afrika). November 2013.

Maar al die foto’s op google – van die korte rokjes – brengen me wel op een idee. Waarom die foto’s niet toevoegen aan mijn dagelijkse zinnetjes in ‘KORT 2016’? Dat doen kranten en tijdschriften ook. Verleiders toevoegen. Niet dagelijks maar wel bij het begin van elke maand. Nieuwsgierig? Ga kijken zou ik zeggen. Vergeet echter niet dat ik deze ‘kort-serie’ heb opgezet als tekst-pagina. Zal ik ermee doorgaan? Ik lees het graag. Of die foto’s extra ‘kliks’ opleveren? Ja vandaag waarschijnlijk wel. Morgen en volgende week is dat alweer lang vergeten.

Morgen is weer een volgende dag. Ik ben benieuwd hoe ik morgen wakker zal worden. Nog nagenietend dat België in de halve finale staat van EK2016? Of ontgoocheld dat het (weer) niet is gelukt? Op dan maar naar het WK2018 in Rusland. Vooralsnog ga ik uit van het eerste scenario. Dat betekent een halve finale tegen Christiano Ronaldo, euh … Portugal. En dat leeft hier heel sterk … de oud kolonisator is wat voetbal betreft in Mozambique nog heel populair.