Tags

, , , , , , ,

Omdat het niet alle dagen feest is in Mozambique en omdat ik niet alle dagen in belachelijke bureaucratische ellende vertoef, vandaag een lijstje met vijfentwintig dingetjes over mezelf.

 1. ‘Nacht en Ontij’ van Boudewijn de Groot was de eerste LP die ik zelf kocht.
 2. Ik ging als kind jaarlijks naar ‘de Wiener IJsrevue’ in het sportpaleis en naar voorstellingen van Het Jeugdtheater in ‘de KNS’ in Antwerpen.
 3. Ik vind Halle Berry de mooiste Hollywood-ster of is (was) het toch Michelle Pheipher? En ik hou van films met Nicole Kidman. En wat te zeggen van Scarlett Johansson, Gwyneth Paltrow, Juliette Binoche, Anne Hathaway en Jennifer Lawrence?
 4. Ik vond Krakow (in Polen) de grootste (positieve) verrassing. Een city-trip aanrader.
 5. Ik heb een tijdje columns geschreven onder het pseudoniem ‘De man met de bolhoed’.
 6. Ik heb nooit gerookt. Natuurlijk wel eens geprobeerd. Heel eventjes pijp gerookt. Meer als pose dan dat het me smaakte.
 7. Ik hou van een witte boterham, met boter en chocolade. Een calorie-bom.
 8. Ik heb nog nooit één cent uitgegeven in een casino. Geen Black Jack, geen roulette, geen eenarmige bandieten. Een avondje rondlopen in Las Vegas vond ik wel indrukwekkend. En mooie shows (en goedkoop eten).
 9. Ik loop graag rond in mijn blote kont. Ook naakt zwemmen is veel aangenamer dan al dat schurend zand in m’n zwembroek.
 10. Ik heb ooit ‘namens de jeugd’ gesproken op de eerste republikeinse conventie (1976) in de stadsschouwburg in Gent.
 11. Ik hou van geschiedenis. Ik vond als kind alle verhalen uit de Romeinse tijd geweldig. ‘Ben Hur’ en ‘Spartacus’ waren toen mijn lievelingsfilms.
 12. Ik hou ook van een bruine boterham, met spekvet, extra belegen kaas en mosterd.
 13. Ik ben best wel handig maar hield dat graag verborgen zodat mijn broer (twee jaar jonger) alle praktische klusjes in huis moest uitvoeren. Ik zat te studeren, euh … te lezen … hahaha.
 14. Ik organiseer heel graag feestjes maar ik ga zelf niet graag naar feestjes.
 15. Ik hou van opera. Wagners ‘Ring des Nibelungen’ (vier delen) zijn zeker één van mijn lievelings-opera’s.
 16. Ik kocht voor het eerst een CD (van Eurythmics – Annie Lenox / David Stewart) in Povoa de Varzim (Portugal) voor de verjaardag van Ine.
 17. Ik ben dol op bord-spellen maar doe dat bijna nooit meer. Best wel jammer. Risk, Duin, Tussen de Rails, Stratego, Scrabble …
 18. Als ik zou moeten kiezen tussen ‘nooit meer vlees eten’ of ‘nooit meer vis eten’ kies ik voor ‘nooit meer vlees’. Ik lust bijna alles maar spareribs krijg ik niet naar binnen.
 19. Ik heb totaal geen enkele interesse in auto’s. Ik loop met grote regelmaat naar de verkeerde auto. Voor mij is het enkel een vervoermiddel dat het moet doen wanneer ik dat wil. Ik sta steeds verbaasd als iemand zegt ‘mooie auto’. Het zegt me helemaal niets.
 20. Ik sprak ooit een mondje Spaans maar nu ik Portugees spreek (moet spreken) is dat mondje Spaans definitief fout-gebrabbel geworden. Caramba.
 21. Ik vind dat de media (en waarschijnlijk ook ‘de geschiedenis’) president Barack Obama veel tekort doet. Ik ben en blijf fan van deze Amerikaanse president.
 22. Ik ben een uitsteller. Ik wacht tot de uiterste deadline. En ik overschrijd die met regelmaat. Ik denk wel veel, ik lees, overweeg en denk nog meer na. Als de uiterste dag in aantocht is, presteer ik het nog om het even uit te stellen. Maar dan … stroomt het volop. Kan ik uren en uren doorgaan.
 23. Ik ben loyaal. Misschien wel het eerste dat bij me opkomt als ik mezelf moet omschrijven. Ik onderhoud contact en vriendschappen.
 24. Ik heb ooit – dankzij een nachtelijk vrij-partijtje – een brand ontdekt in een kampeerboerderij en daardoor veel jongeren voor een mogelijke ramp behoed.
 25. Ik heb eenmaal in mijn leven mijn haar laten blonderen.
Blond. Voorjaar 2003

Blond. Voorjaar 2003