Tags

, , , , , , , , , ,

Ik schreef al eens eerder over het opschonen van mijn fotobestanden; dat het me opvalt dat ik onbewust thematisch fotografeer. En soms bewust. Postkantoren. Vuurtorens. Koffie. Standbeelden. Mijn bordje eten. Boeken. Toeristische must-do’s. Vandaag weer zo’n serietje. Slaapplekken. Het is altijd weer een bijzonder moment als je de eerste blik werpt op je nieuwe slaapplek – vaak maar voor één of een paar nachtjes. In een hotel, een Airbnb-kamer, een pension, bij vrienden, een B&B of een vakantiehuisje. En dan volgt de badkamer – is het water warm – en het uitproberen van het bed. Daarna het uitzicht. En dan moet je ook nog beleefd luisteren naar de uitleg over de televisie, de minibar, de airco en het internet. En dan aarzelt de piccolo of de gastvrouw net iets te lang bij de deur, wachtend op een fooi of een compliment.

En dan maak ik een foto. Lang niet altijd. En als ik het niet onmiddellijk doe na het binnenkomen, dan doe ik het niet meer. De kamer verandert al gauw in een klein slagveld. De rugzak of de koffer gaat open. Plastic zakken veranderen van plaats. Schoenen en slippers d’ruit. Wasgoed apart. Een hemd of een jurkje wordt uitgehangen. De toilettassen vinden een plek in de badkamer. Een nog half natte bikini en zwembroek worden uitgespoeld en opgehangen – liefst op het balkon. En soms maak ik een foto voor mijn ‘Room with a View’ serie.

Ayutthaya (Thailand)

Ayutthaya (Thailand)

Diana Beach (Kenia)

Diana Beach (Kenia)

Evora (Portugal)

Evora (Portugal)

Kirby Lonsdale (Engeland)

Kirby Lonsdale (Engeland)

Koh Chang (Thailand)

Koh Chang (Thailand)

Mukumi (Tanzania)

Mukumi (Tanzania)

Nazaré (Portugal)

Castelo de Vide (Portugal)

P&0 ferry (Hull - Hoek van Holland)

P&0 ferry (Hull – Hoek van Holland)

Sisaket (Thailand)

Sisaket (Thailand)

Mkhaya (Swaziland)

Mkhaya (Swaziland)

Torres Vedras (Portugal)

Torres Vedras (Portugal)

Vialas (Frankrijk)

Vialas (Frankrijk)

Ik schrijf er geen aparte verhaaltjes bij. Maar mocht je toch heel graag iets willen weten over een van de foto’s, laat het me weten in een reactie. Vraag maar raak.

Meer Thematisch ploggen