Tags

, , , , , , , ,

Bijna alle weblogs hebben de mogelijkheid om te reageren. Ook Facebook heeft een tijd geleden het aantal reactie-icoontjes uitgebreid. Ik volg zo’n tien á twintig blogs. Niet dagelijks maar toch wel heel regelmatig. Ik meld mezelf bijna nooit aan als vaste volger. Ik krijg dus geen mailtjes in mijn mailbox met de link naar een nieuw logje. Ik heb zelf een lijst van weblogs in mijn favorietenbalk. Ik klik ze aan wanneer het mij uitkomt. Jaren geleden was ik meestal een lurker. Wel lezen, niet reageren. Maar dat is veranderd. Ik ben nog geen dagelijkse reageerder maar doe het wel veel vaker. Ik voel me dus uitgenodigd om te reageren. En ik krijg graag reacties, dat zal ik niet ontkennen.

Zo ziet dat eruit op dit weblog

Zo ziet dat eruit op dit weblog

Als iemand voor het eerst reageert moet dat eerst goedgekeurd worden. Ik ben ondertussen bij heel wat collega-bloggers ‘goedgekeurd’. Dankjewel. Dat ik zelf meer ben gaan reageren komt door Kliefje en Sabine. Ook Wanda, Yvon, Luus, Myriam, Thomas, Jacques, Marlies, Regenboogvlinder, Anne Mieke en vele anderen reageren geregeld op mijn schrijfsels of foto’s. En dan kwam er weer een stap bij. Vooral Sabine en Thomas zijn meesterlijk in het reageren op een reactie. Een bedankje of een kwinkslag. Bij hen loopt het aantal reacties gauw op tot ruim tachtig. Dat wordt stilaan een dagtaak omdat allemaal bij te houden.

En dan nog iets. Ook over weblogs en reacties. Hoe lezen jullie? En wanneer reageren jullie? Ik leg uit wat ik bedoel. Ik lees eerst het bericht (log). En dan reageer ik en post mijn reactie. Daarna scroll ik omhoog en lees een aantal andere reacties. Maar dat zijn er soms teveel. Of ik bemerk dat ik precies hetzelfde heb gereageerd dan tien anderen. Dat geeft niet maar als je dat dan na elkaar leest (chronologisch) dan kan het een saaie lees-lijst worden.

Ik krijg ook met regelmaat een ‘leuk’ reactie. Dankjewel. Dat doe ik wel op Facebook – meestal op foto’s – maar op weblogs doe ik dat zelden terwijl ik wel duimpjes omhoog / omlaag zie. Dat hangt natuurlijk af welke host er gebruik van maakt.

Af en toe plaats ik een link van een van mijn stukjes op Facebook. Lang niet altijd. Het is wel opvallend dat ik die dagen bijna het dubbel aantal lezers en reacties krijg. Ook wel logisch. Zo werkt reclame. Tenslotte nog een vraagje over de reclame die aan elk logje wordt toegevoegd. Dat zie ikzelf NIET. Maar omdat ik een gratis versie van WordPress gebruik mogen zij er reclame aan toevoegen. Die zien jullie dus WEL. Stoort dat of maakt het niet uit? Prettige zondag, ik kijk uit naar jullie … euh, zo kan ie wel weer …