Tags

, , ,

De eerste zondag van september komt er weer aan. En dat betekent in de persoonlijke agenda: Corso Zundert. Voor de zestiende (en laatste) keer mag ik ‘Het grootste Bloemencorso van de Wereld’ aan elkaar praten bij de hoofdtribune. Een hele eer. Een jaarlijks hoogtepunt. In de twintig bouwtenten wordt op dit moment – zaterdagochtend – door heel veel buurtbewoners de dahlia’s op de wagens ‘getikt’. En dat gaat zo door tot in de kleine uurtjes van de zondagmorgen. ‘Tikken’ is een Zunderts werkwoord. Eerst wordt de stengel van de bloem verwijderd, dan gaat er een spijker door het hart van de bloem en die wordt op de juiste plaats op de wagen ‘gespijkerd’. Enfin, het gaat te ver om hier al het werk van maanden – door een paar duizend vrijwilligers – te beschrijven in dit kort logje.

Klik hieronder maar eens op de ontwerpen van dit jaar. Een foto-montage van alle twintig ontwerpen. Wat je natuurlijk niet ziet zijn alle bewegingen die veel van deze wagens in petto hebben. Of de muziek. Ook de figuranten en duwers zie je niet. Daarvoor moet je zondag of maandag in Zundert zijn. Kijk je mee?

En mocht je nog niet overtuigd zijn, er bestaat ook een korte promo-filmpje.

Omroep Brabant is van de partij. Mocht je niet naar het geboortedorp van Vincent van Gogh afzakken dan tonen we al dat moois via je eigen ‘kijkdoos’. Veel plezier.