Tags

, , , , , , ,

Het derde deel van een serie die tot Sint Juttemis kan doorgaan. Vandaag vraag 29 tot en met vraag 42.

29. In hoeveel huizen heb je gewoond?

Twee in België, als ik het kortstondig ‘op kot wonen in Brussel’ niet meetel. Zes in Nederland. En drie in Mozambique. Dat zijn elf huizen in totaal. Ik heb daarbij de drie flats – twee in Leeuwarden en één in Bergen op Zoom – waar wij kortstondig als overbrugging verbleven, meegerekend. 

30. Wat is jouw guilty pleasure?

Oei, ai, amai. Dat is bijna te persoonlijk om hier te publiceren. Dus dat houd ik lekker voor mezelf. Maar om toch iets op te schrijven, beken ik dat ik bij het tv-zappen overdag wel eens een hele uitzending van Mega Mindy uitkijk. En ook Master Chef Australië kan ik moeilijk weerstaan. En dat ik van witte boterhammen, met boter en chocola hou. Dat had ik al wel eens eerder vermeld.

31. Welk boek heb je het laatst gelezen?

‘Fabritius, schilder van het puttertje’ van Deborah Davis. Fijn, informatief boekje over Carel Fabritius. Schilder en tijdgenoot van Rembrandt en Vermeer. Hij kwam om het leven bij de grote kruithuis-ontploffing in Delft.

32. Waarom heb je het kapsel dat je nu hebt?

Kappers Schapendonk - Hier vind je me een paar keer per jaar.

Kappers Schapendonk – Hier vind je me een paar keer per jaar.

Vrouwen kunnen op zo’n vraag veel uitgebreider antwoorden dan ik. Ik heb nog steeds flink wat krullen … als ik in de spiegel kijk. Op foto’s zie ik natuurlijk een flinke kale plek achter op mijn schedel. En ik word stilaan grijzer. Isabel mag er me graag mee plagen. Ik wil mijn haar nooit té kort. Een staart hoeft niet meer, dat heb ik gehad. Een keer of drie per jaar wat laten bijknippen is voldoende.

33. Ben je verslaafd aan je telefoon?

Nee. Absoluut niet. Ik heb een smartphone maar ik gebruik dat ding nauwelijks. Ik heb een Samsung Galaxy S3 om te bellen en om gebeld te worden. WhatsApp is een fijne aanvulling die ik graag gebruik. Het sms’en is daardoor flink afgenomen. Ik heb geen data-verbinding aanstaan op mijn telefoon. Ik ben dus enkel online bereikbaar wanneer ik thuis wifi kan ontvangen. Dus geen telefoon-verslaving.

34. Hoeveel geld staat er nu op je bankrekening?

Te weinig. Of is dat een flauw antwoord? Deze vraag helpt me herinneren dat ik de bonnetjes van het derde kwartaal weer moet gaan uitzoeken en dat ik wat bankafschriften moet uitprinten.

35. In welke winkel kom je graag?

In Bergen op Zoom is dat Boekhandel Quist. En de viswinkel – Visgilde Oosterschelde – om het hoekje bij de Hema. Ook de Mediamarkt krijgt mij met enige regelmaat over de vloer. Maar om die laatste het etiket ‘kom ik graag’ te geven, gaat me te ver. In Mozambique ben ik vaak te vinden bij ‘Builders Warehouse’ – een soort Gamma of Karwei.

36. Welk drankje bestel je in een café?

Bij mijn ochtendritueel in Mozambique bestel ik meestal een cappuccino en een flesje water. In alcohol-vrije weken/maanden bestel ik bruiswater of Coca Cola Zero. In Zundert bestel ik de laatste tijd wel eens een ‘Zundert’ (trappist) en in Mozambique afwisselend 2M of Castle Lite. Dat is bier.

37. Weet jij wanneer het tijd is om te vertrekken?

In de letterlijke betekenis van de vraag is het antwoord JA. Ik haat te laat komen. In de figuurlijke betekenis ben ik een ‘plakker’ en moet dus NEE antwoorden. Ik blijf graag hangen, vaak tot het laatst. En dat is soms … te laat. Ik geef het toe.

38. Als je voor jezelf zou beginnen, wat zou dat dan zijn?

Ik werk al sinds 1990 voor mezelf. Als ZZP’er, altijd weer op zoek naar nieuwe opdrachten. En als ik dan toch iets anders zou beginnen, twijfel ik tussen ‘een circusschool leiden’ en ‘een reisorganisatie opzetten waarvan ik de belangrijkste reisleider ben’. Eigenlijk niet veel anders dan wat ik nu doe / deed.

39. Wil je altijd winnen?

Ja. Ik wil altijd winnen. Toch kan ik me er goed bij neerleggen dat anderen beter zijn dan ik. Nu mogen de kleinkinderen met spelletjes nog winnen van Bompa. Als ze straks wat groter zijn, ga ik natuurlijk wel mijn best doen om van ze te winnen. Met memory gaat me dat vast niet lukken …

40. Ga je naar de kerk?

Nee. Natuurlijk zijn er momenten dat ik dat wel doe. Uit respect. Naar begrafenissen. Jammer genoeg veel te vaak. En JA, ik bezoek kerken – als musea, bewaarder van historisch erfgoed; niet voor een eredienst.

41. Welk cijfer zou je je gezicht geven?

Wat een domme vraag. Een 7+. Ik ben tevreden en er is altijd wel iets wat anders zou kunnen. Maar zelfs met miljoenen op mijn bankrekening zou ik er niets aan laten veranderen.

42. Was je goed op school?

Ja, ondanks dat ik twee keer ben blijven zitten, durf ik gerust te zeggen dat ik goed was op school. Ik ging ook graag naar school. Wiskunde, natuurkunde en scheikunde hebben mijn middelbare school carrière vertraagd, te vaak onvoldoendes voor deze vakken. De rest deed ik fluitend en met veel plezier. Nou ja, tweemaal een herexamen Frans maar dat was nonchalance – spelling en grammatica.

Zin om eerdere antwoorden op ‘1000 vragen aan mezelf’ te (her)lezen? Klik HIER.